Video

Lana Pudar stigla u Sarajevo: Osjećaj je fenomenalan

banner

Lana Pudar doputovala je večeras na Međunarodni aerodromu u Sarajevu, nakon uspješnog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju i osvajanja bronzane medalje u disciplini 200 metara delfin, historijskoj za našu zemlju.

Najboljoj bh. plivačici priređen je svečani doček u glavnom gradu BiH, a povodom povratka u domovinu prisutnima na press-konferenciji je kazala:

“Želim da pozdravim sve prisutne i da se zahvalim što ste došli u ovolikom broju. Zaista mi mnogo znači vaša podrška koju sam dobijala svih ovih dana. Ovo takmičenje iza mene je zaista bilo fenomenalno. Kruna godine je ova bronzana medalja, na koju sam tako ponosna. Maštala sam o osvajanju, fenomenalan je osjećaj naći se na pobjedničkom postolju. Neke stvari su mogle biti i bolje, ali u svakom slučaju sam zadovoljna“, istakla je 15-godišnja Pudar.

Predstavnicima medija ovom prilikom se obratila i tenerica bh. plivačice Alena Ćemalović:

“Lijepo je nakon skoro mjesec dana, koliko smo bile van Mostara, da se konačno vratimo kući. Mi smo se za takmičenje u malim bazenima počeli pripremati u septembru, a finalna utrka u petak je bila njena sedma trka u malom bazenu. Ovo nije mala stvar i morate biti posebni da rivalkama u bazenu odgovorite na način kao Lana”.

Lani Pudar večeras će biti upriličen i svečani doček u njenom rodnom Mostaru.

Related posts

Gagara Stihom: Četniče, Ustašo, Poturice, Jugobalijo, Balijo, kamenjarski Srbine…

BHD Info Desk Administrator

’60 sekundi o koroni’ – Šta očekivati nakon primanja COVID-19 vakcine?

BHD Info Desk Administrator

“Nevjerovatno putovanje”, priča o nastanku košarkaške reprezentacije BiH

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment