BiH dijaspora

Boston: Zajedničkim snagama za Bosnu i Hercegovinu

banner

U organizaciji bosanskohercegovačkog udruženja New England Friends of Bosnia and Herzegovina (NEFBH), jučer je, tačno u podne po istočnoameričkom vremenu, ispred zgrade Vlade države Massachusetts, u Bostonu održan protest za BiH.

Okupili su se naši građani koji žive na ovom području Sjedinjenih Američkih Država, a pridružili su im se i njihovi prijatelji.

image

Tako se Boston pridružio i drugim gradovima u svijetu i domovini, njih 40-ak, koji su također izašli na ulice i podržali svoju domovinu. Osnovni cilj ovih protesta bilo je iskazivanje nezadovoljstva trenutnom političkom situacijom u Bosni i Hercegovini, ali i izražavanje zabrinutosti zbog mogućih izbijanja oružanih sukoba u našoj zemlji, s obzirom na težnje Republike Srpske za otcjepljenjem.

Ovom prilikom je pročitano i pismo, koje je, kao i iz ostalih gradova u kojima su bh. građani protestovali, poslano na adrese Tužlaštva BiH i dužnosnicima u Briselu, New Yorku, Washingtonu, ali i ostalima u glavnim gradovima zemalja članica Vijeća za implementaciju mira.

image

I ovaj skup, kao i ostali, održan je pod strogim ograničenjima s obzirom na pandemiju koronavirusa i povećan broj zaraženih širom svijeta u posljednje vrijeme.

Protest je, javlja nam Bedrudin Gušić koji je prisustvovao skupu, protekao mirno i dostojanstveno.

Related posts

Preporuka bh. državljanima iz dijaspore da ne dolaze za praznike u Brčko

Editor

Borislav Tadić, uspješni Banjalučanin u Njemačkoj: Sa vremenom veoma pažljivo upravljam

Editor

Melbourne: Isprećena još jedna generacija maturanata škole na bosanskom jeziku

Leave a Comment