BiH dijaspora

Članovi Bošnjačkog džemata “Hilal BCS” iz Dewsburya, ugostili članicu britanskog parlamenta gospođu Kim Leadbeater

banner

Članovi Bošnjačkog džemata “Hilal BCS” iz Dewsbury juče su svojim prostorijama ugostili članicu britanskog parlamenta (za Batley & Spen), gospođu Kim Leadbeater i članove njenog tima. Uz prigodne bosanske spcijalitete, upoznali su uvaženu gošću sa radom centra i trenutnim aktivnostima, te sa detaljima dolaska i naseljavanja članova naše zajednice na ove prostore u toku i nakon rata u BiH.

Ugodan razgovor sa , gospođom Kim Leadbeater

Gospođa Kim Leadbeater je izrazila zadovoljstvo i konstatovala da je fascinirana uspjehom naše zajdnice u relativno kratkom vremenskom periodu, te je naglasila da im stoji na raspolaganju zajedno sa svojim timom za bilo kakvu vrstu pomoći vezanu za rad džemata. Pored toga, ona se nada budućoj zajedničkoj saradnji na raznim poljima i projektima.

Članovi Bošnjačkog džemata “Hilal BCS” Iskoristili su ovu priliku i da skrenu pažnju na trenutnu situaciju i krizu u BiH a gospođa Kim Leadbeater je obećala da ce svojim radom u Parlamentu Velike Britanije podržati teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine. Potom, rad visokog predstavnika međunarodne zajednice Christiana Schmidta, te institucije Bosne i Hercegovine a sve s ciljem očuvanja mira i sigurnosti u BiH i regionu.

Riad Terzić

Related posts

Konzularni odjel bosanskohercegovačke ambasade u Stockholmu zatvoren do utorka

Editor

CIK poslao glasački materijal u dijasporu, ali veći broj osoba nije dobio svoje glasačke listiće

Editor

Duraković u Finskoj: Dijaspora je temelj ekonomskog razvoja domovine

Leave a Comment