BiH dijaspora

Bosanac sa adresom u Hamburgu: Vlasnik 12 Ginisovih rekorda

banner

Muhamed Kahrimanović iz BiH, vlasnik 12 Ginisovih rekorda u disciplinama koje traže snagu, preciznost i vještinu, prije nekoliko dana je oborio još jedan Ginisov rekord.

Tokom snimanja TV emisije “Guinness world records superstar” u italijanskom Milanu on je u jednoj minuti polomio 68 bejzbol palica. 

“Oborio sam najteži rekord. 68 bejzbol palica u jednoj minuti sam rasturio. Publika je plakala, nevjerovatan osjećaj. Ovaj rekord je držao čovjek iz Japana, koji je nogom polomio 65 palica, ja sam imao rekord od 55 palica u minuti, tako da sam uspio nadmašiti i njega, i postaviti svoj lični rekord”, kazao je Kahrimanović za pza bh.medije

Zbog snage u rukama kojima razbija i najtvrđe predmete Kahrimanović nosi nadimak Hammerhand. 

Kahrimanović se već uveliko priprema za novi podvig. Takmičenje razbijanja kokosovih oraha rukom 22. februara u Milanu. Da bi ossvojio trinaestu titulu mora da razbije 123 oraha (kokosova).

Čovjek s rukom kao čekić porijeklom je iz Ilijaša, a živi i radi u Hamburgu. Ima 63 godine i kaže da se nikada nije osjećao snažnijim. Kahrimanović je sa 15 godina napustio Ilijaš nakon završene osnovne škole i od 1974. sa roditeljima preselio u Njemačku. Novembra 2020. godine napunio je 45 godina staža i od tada je u penziji.

BHDINFODESK

Related posts

Njemačka: Uhapšen Adnan Ćatić (alias Felix Sturm)

Urednik BiH Info Desk

Baronesa Helić ooprostila se od nedavno preminule kraljice Elizabete II: Pružila je utočište za nas izbjeglice, postali smo Britanci

BHD Info Desk Administrator

Bivši muftija Jasmin ef. Bekrić oslobođen optužbi za krađu novca u Australiji

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment