BiH dijaspora

Poruka iz dijaspore neposlušnim “ambasadorima”: Napustite vaše odgovorne diplomatske dužnosti

banner

Povodom skandaloznog, anticivilizacijskog, antibosanskog djelovanja 18 ambasadora i generalnih konzula Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda koji u otvorenom pismu poručuju da neće prihvatiti instrukciju da obilježe predstojeći Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, 1. mart i veliki jubilej 30 godina od proglašenja nezavisnosti države Bosne i Hercegovine poručujemo:

Napustite vaše odgovorne diplomatske dužnosti i vratite novac koji primate od države koju ponižavate, a ne predstavljate. Sramno je da državne diplomatske dužnosti koristite da lobirate za secesionističku politiku Milorada Dodika koji se nalazi na crnoj listi SAD.

Oni koji poštuju jedinstvenu, suverenu, nezavisnu, demokratsku Bosnu i Hercegovinu, oni koji priznaju historijske rezultate referenduma iz 1992. godine, oni koji priznaju historijsku činjenicu da je Bosna i Hercegovina priznata tada kao nezavisna država, treba da se osjećaju počastvovano zbog historijske činjenice da pripadaju generaciji utemeljitelja nezavisne, suverene države Bosne i Hercegovine. 

Ostale koji rečeno negiraju nećemo moliti, već poručiti Dan nezavisnosti je bio jeste i vječno će ostati simbol bosanskohercegovačkog državnog i društvenog trajanja i uzdizanja. Slavili ga ili ne Bosna i Hercegovina je nezavisna država koja kao takva postoji. 

Emir Ramić / Institut za istraživanje genocida Kanada. 

Related posts

Imenovani novi bosanskohercegovački konzuli i ambasadori

Zahvaljujući ulaganju iz dijaspore: Italijanski lješnjaci na bosanskoj zemlji

Editor

Sarajka Ema o Breiviku: “Ti si tako glup tip. Uh, da te barem mogu nekako pljunuti”

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment