BiH dijaspora

Građanska inicijativa BiH Stuttgart: Sve aktivnosti ove asocijacije u budućnosti bit će usmjerene ka domovini Bosni i Hercegovini

banner

Juče je u Stuttgartu je održan sastanak OO Građanske inicijative BiH Stuttgart na kome je razgovarano o planovima aktivnosti ove asocijacije, u narednih pola godine.

Posebna pažnja na sastanku posvećena je aktivnostima oko obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i 6. marta – Dana zahvalnosti, koji će se u okviru projekta Svijet za Bosnu i Hercegovinu održati u više od 20 gradova i zemalja Evrope i svijeta.

O tome kako će Građanska inicijativa Stuttgart obilježiti spomenute datume članovi/članice i javnost će biti obaviještena narednih dana.

Na sastanku u Stuttgartu razmatrana su i pravna akta potrebna za registraciju ove asocijacije kod nadležnih njemačkih institucija.

Kako je istaknuto na sastanku Organizacionog odbora GI Stuttgart, sve aktivnosti ove asocijacije u budućnosti bit će usmjerene ka domovini Bosni i Hercegovini i boljem životu svih koji u njoj žive i onih koji za nju žive (a ima nas – hvala Bogu), ma gdje se u svijetu nalazili.

Građanska inicijativa Stuttgart je asocijacija građana Bosne i Hercegovine i njihovih prijatelja u SR Njemačkoj koja je 22. januara 2022. godine u Stuttgartu organizovala veoma uspješan skup podrške Bosni i Hercegovini, pod nazivom Svi za BiH, BiH za sve!

Zainteresovani za članstvo u ovoj asocijaciji, sve informacije mogu dobiti i putem E-maila: info@gi-stuttgart.de

H.H.

Related posts

Građanska inicijativa “BiH Stuttgart”: Skup podrške domovini zakazan za narednu subotu

Editor

Veliki uspjeh mladog bh. fudbalera u Americi: Amer Šašivarević postao član fudbalske ekipe FC Dallasa iz Texasa

Švedska: Uhapšen optuženi za ratne zločine u Bosni i Hercegovini

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment