BiH dijaspora

Sydney: Svečano i dostojno obilježen Dan nezavisnosti naše domovine

banner

U Sydneyu je svečano i dostojno obilježen Dan nezavisnosti naše matične domovine. U svečanom dekoru, u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra (Abhca Leppington Sydney) okupio se veliki broj građana bh. porijekla i znatan broj zvanica iz australijskog društveno-političkog miljea da zajednički proslavimo ovaj veoma značajan datum za zemlju našeg porijekla. Velika sala BKC-a bila je ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta.

Poslije oficijelnog dijela, u kojem su se uvaženi zvaničnici obratili prisutnima prigodnim govorima i čestitkama za Dan nezavisnosti BiH, 30 godina od stjecanja nezavisnosti, uslijedio je zabavni dio programa u kojem su bosanski hor Modra rijeka (The Blue River Choir) i Kulturno umjetničko društvo Zambak iz Sydneya dali poseban ton ovoj manifestaciji.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić se obratio putem videolinka i svim bh. građanima u svijetu čestitao ovaj nesumnjivo značajan dan za našu domovinu.

Prigodnim govorima u prepunoj sali također su se obratili: Nj.E. Kemal Muftić, ambasador BiH za Australiju i Novi Zeland; Amir Šahinović, počasni konzul BiH za Novi Južni Wales; Safet Alispahić, predsjednik Bosnian Community Councila NSW – Vijeća bosanske zajednice NJV, Jasmina Bajraktarević Hayword, predsjednica Odbora za izbjeglice u Federalnoj Vladi Australije; Christine Cannelly MP; Philip Raddock MP, bivši australijski ministar za izbjeglice;   Ned Mannoun MP, gradonačelnik Liverpoola, Australija; Maida Kulić Vugdalić, predsjednica Odbora Bosanske etničke škole u Sydneyu i mnogi drugi, koji su svima čestitali  Dan nezavisnosti i ukazali na značaj zajedničkog rada i saradnje u očuvanju građanske, suverene, jedinstvene i prosperitetne države BiH.

Link: (1) Facebook

Dr. Nijaz Sofić

Related posts

POSLJEDNJI POZDRAV: CARSTEN SCHRÖDER (1960-2024) – ČOVJEK KOJI JE VOLIO BOSNU I LJUDE

Covid-19: Slovenija sutra uvodi policijski sat

BHD Info Desk Administrator

LJUBOMIR STANIŠIĆ, SARAJLIJA MEĐU NAJCJENJENIJIM KUHARIMA U PORTUGALU

Editor

Leave a Comment