Biznis

“Bosnian Hut”: Bosanski restoran u Abu Dhabiu

banner

Vozim se u subotu ulicama Abu Dhabia i sasvim slučajno vidim svjetleću reklamu iznad jednog restorana sa natpisom “Bosnian Hut”.

Svratim odmah da vidim o čemu se radi…unutra interijer kao da si u BiH, konobar iz Sarajeva u narodnoj nošnji, glavni kuhar iz Jablanice, gosti iz UAE, SAD…..Pitam konobara šta nude za večeru… kaže imaju Begovu čorbu, ćevape, pljeskavice, somun…burek, sirnicu, zeljanicu…bosanske kolače…i puno još drugih naših domaćih specijaliteta. Vlasnik restorana je iz Emirata, svi su kuhari i osoblje iz BiH, a pored ovoga restorana u Abu Dhabiu imaju još jedan isti restoran u gradu Banyas u vlasnikovoj vili gdje nude i jagnjeće pečenje.

Probao sam begovu čorbu, ćevape, burek, sirnicu i kolač…i mogu kazati da je hrana veoma ukusna i kvalitetna. Pa bujrum svima onima koji su u UAE, a poželili su se naše prave domaće kuhinje i naših poznatih bosanskohercegovačkih specijaliteta.

Satko Bitanga

Bosanski specijaliteti
“Bosnian Hut”

Related posts

Agencija za javne nabavke BiH: “Srebrna malina“ nije uopšte ni registrovana u sistemu javnih nabavki

Urednik BiH Info Desk

“Večer bankara”: Uručena tradicionalna bankarska priznanja “Zlatni BAM” (FOTO)

BHD Info Desk Administrator

Oxford Summit of Leaders: Midhat Kabahija, direktor OrtoSar d.o.o. Sarajevo postat će “Počasni profesor Akademske unije Oksford”

Leave a Comment