Biznis

Lidl traži radnike iz BiH, Makedonije, Albanije i Crne Gore

banner

Trgovci na sve moguće načine pokušavaju doskočiti problemu manjka radne snage. Posebno se to odnosi na Spar i Lidl u Hrvatskoj koji su u snažnoj ekspanziji.
Radnike traže širom regije, a njihovi oglasi za posao mogu se vidjeti i u Makedoniji. Lidl Hrvatska, osim u Makedoniji, trenutno vrbuje radnike u Albaniji, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini.
Makedoncima se nudi posao u trgovinama u Rovinju i na Braču. Iste prodavaonice oglašavaju se u BiH, s time da su im pridružene Lidlove trgovine u Istri.
Potencijalnim radnicima u Makedoniji i BiH Lidl nudi identične uvjete. Obećava im iznadprosječna fiksna primanja, plaćanje svake radne minute, pokrivanje troškova javnog prijevoza, plaćeni smještaj i ostalo.

Slično u Makedoniji nudi i Spar, s time da se u oglasima navodi plaća od 500 eura, a radnici se traže za cijelu Hrvatsku.
Iz Lidla su na upit novinara  odgovorili kako “tek povremeno nailaze na poteškoće u pronalaženju radne snage“.
Ipak ne možemo izbjeći negativne demografske trendove koji u Hrvatskoj utječu na raspoloživost zaposlenika. Zbog toga, unazad nekoliko godina, radna mjesta povremeno oglašavamo i u zemljama regije koja nas okružuje te vrlo rado dajemo priliku kandidatima iz drugih zemalja koji su zainteresirani postati dijelom našeg tima.
Trenutno imamo aktivne oglase u Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini, poručili su iz Lidla.

BHDINFODESK

Related posts

Englesko-bosanska firma GRM Digital krenula o osvajanje azijskog tržišta

Editor

Centrotrans: od januara putovanje po znatno nižim cijenama na međunarodnim linijama

Urednik BiH Info Desk

Bosna i Hercegovina: Za registraciju firme potrebno obezbjediti 3.780 KM, te uraditi ovih deset stvari

Leave a Comment