Moj stav

Dodikova “nova invencija” o glasanju u UN-u: Alkalaj iznio ‘stav muslimanskog kruga iz Sarajeva’

banner

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da BiH nije zauzela stav o suspenziji Rusije iz Komiteta za ljudska prava UN, te je današnji stav ambasadora Svena Alkalaja privatna odluka “muslimanskog kruga iz Sarajeva”. Dodik je na konferenciji za novinare u Banjaluci istakao da je ovo udarac na BiH koju “oni navodno brane”.

“Neprihvatljivo je da bez stava Predsjedništva bilo ko glasa u UN i na to upozoravam već nekoliko puta. Time se degradira pozicija Predsjedništva BiH i ove zemlje”, poručio je Dodik.

On je ponovio da Predsjedništvo BiH nije zauzelo stav u vezi sa današnjom tačkom dnevnog reda Generalne skupštine UN gdje se na prijedlog SAD traži da se Rusija suspenduje iz Komiteta za ljudska prava.

“Mnoge zemlje su se o tome izjašnjavale, ali BiH se nije izjasnila. Tamošnji ambadasor BiH Sven Alakalaj, koji to nije, svojim ličnim potezima saopštio je `stav BiH` i tako je stavio na poziciju da BiH podržava takvu rezoluciju Generalne skupštine UN”, kaže Dodik.

Dodik je istakao da to nije odluka BiH, nego “privatna odluka muslimanskog kruga iz Sarajeva, Bakira Izetbegovića, Šefika Džaferovića, Željka Komšića, Bisere Turković…”.

“To nikada nije bilo na sjednici Predsjedništva i kao takvo nije moglo da se iznese kao stav BiH. To je kršenje Ustava i provedura i rušenje BiH”, naglasio je Dodik. 

Srna

Related posts

Tegeltija: Tužbe svima koji su me doveli u vezu sa koruptivnim radnjama

Editor

OSTADE BOSNA BEZ SVOG MORA

BHD Info Desk Administrator

PETICIJA 8.372: BOŠNJAČKI ULTIMATUM VALENTINU INZKU

Editor

Leave a Comment