Religija

Popularna pjevačica u drugačijem izdanju za ramazan: Ovom mjesecu se posebno radujem

banner

Uz poruku “Ramazan Šerif Mubarek Olsun”, jedna od najpopularnijih bh. folk pjevačica Selma Bajrami, svim vijernicima islamske vjeroispovijesti uputila je čestitku zbog dolaska ovog mubarek mjeseca.

Selma je uz čestitku objavila fotografiju na kojoj je vidimo pokrivenu. Iako su neki od njenih pratilaca na društvenim mrežama komentirali kako je to baš neobično izdanje za ovu pjevačicu jer se inače drugačije odijeva, puno je više onih koji su joj čestitali uz komentare kako prelijepo izgleda sa turbanom.

-Jesam vjernica sam, ali smatram da je vjera nešto samo tvoje i ničije drugo. U zadnje vrijeme sam se zaista posvetila tim nekim duhovnim stvarima i vjeru intezivno prakticiram, svakodnevno. Mene je vjera ispunila, pomogla mi da sve nedaće koje sam imala da ih, kako se to kaže, saburom prebrodim. Jednostavno satabilizirala sam se, smirila sam se, imam drugačiji pogled na život, drugačije rezonujem stvari u životu. Nisam više tako impulsivna, postala sam dosta stabilnija. Sada će hajteri da se pitaju, kao okrenula se vjeri, a radi provokativne fotografije. To jedno sa drugim nema veze. Fotografije i pjesma su moj posao, a vjera je moja privatna stvar. Samo dragi Bog zna ko je kakav, i molim se da samo budem što bolji čovjek. Ja najbolje znam kakav život živim, zna moja porodica, dušebrižnici me ne interesuju. A, mjesecu ramazana se posebno radujem jer volim da spremam iftare, jer ti ti takvi dani, momenti su su nešto posebno i izuzetno. Nažalost svi su izgledi da ću ovaj ramazan provesti u Beču, daleko od moji roditelja i moje rodbine, ali tu je moj sin – izjavila je svojevremeno Selma Bajrami.

B.Š

Related posts

Uručen dekret novom glavnom imamu u Velikoj Britaniji

BHD Info Desk Administrator

Garibija: Život u mahalama bio je poseban u ramazanu, sada iftari ‘pobjegli’ na ulice i restorane

Editor

VRIJEDNOSTI I ZNAČAJKE ISLAMA

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment