BiH

Proruski skup: Uz Kalabuhova u Banja Luci Dodik, Stanivuković, Cvijanović

banner

Povodom Dana pobjede nad fašizmom u bh. entitetu Republika Srpska danas je neradni dan, a u Banja Luci je danas ruski ambasador Igor Kalabuhov.

Učesnici skupa koji su se okupili nose transparente na kojima piše “protiv nacizma u Ukrajini i svijetu”, te ruska zastava uz poruku “ne izdajemo stranu, sloboda je u pitanju”.

Tzv. “Besmrtni puk” će se kretati od Trga Krajine kretati ka Trgu palih boraca gdje će biti položeni vijenci na Spomenik žrtvama fašizma.

Uz ambasadora Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Igora Kalabuhova, prisutna je i predsjednice Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS Radovan Višković, ali i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. Prisutni su i Noćni vukovi, ali i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Patria

Related posts

BADEU:  Popis stanovništva jedan je od načina uvođenja Bosanki i Bosanaca kao ustavne kategorije 

BHD Info Desk Administrator

Bijeli golub ponovo (ne)leti 400: SJEĆANJE NA PRIJATELJA

Urednik BiH Info Desk

Kamion s tabutima 50 žrtava genocida danas polazi ka Potočarima

Urednik BiH Info Desk

1 comment

Dzevad Kuric 09/05/2022 at 13:31

Ruskom ambasadoru Kalabuhovu treba pokazati ovaj video da vidi ko se borio protiv nacizma u posljednjem ratu u BiH -Dan pobjede nad fašizmom 9. maja 1995. godine, zastava Republike BiH se ponosno zavijorila na vojnoj paradi u Parizu:

https://bhdinfodesk.com/2022/05/09/igk-na-dan-pobjede-nad-fasizmom-9-maja-1995-godine-zastava-rbih-se-ponosno-zavijorila-na-vojnoj-paradi-u-parizu/

Reply

Leave a Comment