BiH

RAK kažnjava “nepodobne” medije, a podobne samo opominje?! RAK izrekao drakonsku kaznu FACE TV!

banner

Regulatorna agencija za komunikacije, na čelu s Draškom Milinovićem, drastično je finansijski kaznila TV FACE zbog navodnih propusta u tri emisije “Centralnog dnevnika”, između ostalog i zbog navodnog “poziva na ubistvo Milorada Dodika”. 

RAK je izrekao drakonsku kaznu TV FACE u iznosu od 15.000 KM, zbog navodnih uređivačkih propusta u tri emisije “Centralni dnevnik”, pri čemu je RAK ustanovio da je najznačajniji propust navodini poziv Senada Hadžifejzovića na ubistvo predsjednika RS Milorada Dodika.

Iako Senad Hadžifejzović nije rekao “ubiti” (nego “smijeniti”, “smiriti”, “umiriti”, op. a.), RAK je ustanovio da je riječ o teškom prekršaju te je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 15.000 KM! Pogledajte video ispod. 

Sporni snimak je analizirala Agencija za forenziku i bez obzira što nije mogla precizno ustanoviti šta je Hadžifejzović zbilja rekao, RAK je bez čvrstih dokaza izrekao drastičnu kaznu koju TV FACE mora platiti bez obzira hoće li se ili neće žaliti. 

Da je direktor RAK-a, Draško Milinović, sklon izricanju neprincipijelnih kazni, potvrđuje i primjer s kaznom koju je istog dana izrekao i još dvjema televizijama koje su emitovale snimak likvidacije mladića ne benzinskoj pumpi u Banjoj Luci 2. decembra protekle godine.

Identičan snimak brutalne likvidacije emitovala je BN TV ali i Javni servis RS. BN televiziji RAK je izrekao novčanu kaznu u iznosu od pet hiljada KM, dok je za isti prekršaj svojoj bivšoj kući RTRS Milinović izrekao opomenu!

Source: face.ba | Jedina neovisna medijska kuća

Related posts

Transparency International: U Evropi samo Rusija i Ukrajina korumpiranije od Bosne i Hercegovine

Urednik BiH Info Desk

Dušanu Ćulibrku potvrđena kazna od 20 godina zatvora

Urednik BiH Info Desk

Izabrano rukovodstvo Organizacionog odbora za obilježavanje 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima zaštićene zone UN a Srebrenica

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment