Sport

Veliki uspjeh: Nejra Sipović prvakinja Evrope!

banner

Nejra Sipović je osvojila zlatnu medalju u kategoriji mlađe seniorke do 55kg na 50. Evropskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i U21 koje se održalo u Larnaki na Kipru u periodu od 03. do 05. 02. 2023. godine.

U finalnoj borbi bh. karatistkinja je savladala Osadchuk Natali iz Ukrajine rezultatom 6:3, a prethodno je bila bolja od Ramazanove N. iz Azerbejdžana 8:0, Andrianopolou G. iz Grčke 2:1, Lobato-Sanchez I. iz Španije 3:0 i Njemice Bitsch Mie 8:0.

Naslovom prvakinje Evrope, Nejra, koja dolazi iz Karate kluba Ippon iz Sarajeva, ostvarila je veliki uspjeh za Bosnu i Hercegovinu, a sa svojim rezultatima odavno se nalazi u samom vrhu evropskog i svjetskog karatea.

“Zahvaljujemo se selektorici Lejli Ferhatbegović Dizdarević na stručnom i uspješnom vodjenju svih mečeva, našem prijatelju Enveru Idriziju na konstantnoj podršci, Karate savezu BiH, a posebno Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo na čelu sa ministrom Samirom Avdićem koji je omogućio odlazak naših reprezentativaca na ovu smotru najboljih.”, poručio je trener Zijad Sipović.

Sportske.ba

Related posts

Švicarski fudbalski savez potvrdio: Vladimir Petković potpisuje za FC Bordeaux

BHD Info Desk Administrator

Ibrahim Šehić u idealnom timu kola Lige nacija

Centar Detroit Pistonsa Luka Garza dobio bh. državljanstvo!

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment