BiH dijaspora

Chicago: Dijaspora zaslužna za bilbord koji je postavljen spred aerodroma O’Hare

Veliki digitalni bilbord sa porukom “Ne zaboravite genocid u Srebrenici: 8.372 razloga da ne zaboravite 11. juli 1995. godine” (“Never forget Srebrenica genocide: 8372 reasons not to forget July 11, 1995”), i ove godine je postavljen pored autoputa I-90 ispred svjetski poznatog aerodroma O’Hare na zapadnom ulazu u grad Chicago.

Kako navode iz Centra za kulturu BECCA Chicago (Bosnian Islamic Cultural Center), bilbord će hiljade vozača koji svakog dana prolaze ovim putem, naredne dvije sedmice podsjećati na genocid u Srebrenici.

Inače, ovo je druga godina zaredom kako bošnjačka zajednica u Chicagu predvođena nevladinim organizacijama BECCA, SABAH i BACA na ovakav način obilježava Dan sjećanja na genocid u Srebrenici.

Međutim, ovo nije jedini način na koji će zajednica naših građana u Chicago odati počast žrtvama srebreničkog genocida. Kako smo već najavili, organizacije “Lilies of Hope” i “JaBiH” će u nedjelju, 10. jula 2022. godine održati mirnu šetnju pod nazivom “Walk to remember 8372 steps”. Ukoliko želite učestvovati u šetnji, registrujte se putem ovog linka.

Podsjećamo i kako je guverner savezne države Illinois, J.B. Pritzker početkom ove godine 1. mart proglasio bosansko-američkim danom (Bosnian American Day) u Illinoisu.

Moja BiH

Related posts

Ljubljana: U sudaru voza i automobila stradao muškarac iz Bosne i Hercegovine

Editor

Spider-Man – Novi svijet: Zagrepčanin bh. korijena Adnan Prohić ima glavnu ulogu

Biznismen iz Švicarske Safet Alić u Srebrenici gradi farmu pilića

Editor

Leave a Comment