BiH dijaspora

Delegacija iz Australije posjetila KSBiH, Čolan: Zahvaljujući njima, više ne moramo brinuti o troškovima smještaja ženske selekcije

Delegacija iz Australije posjetila je danas Košarkaški savez Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Počasni konzul BiH u ovoj dalekoj zemlji Amir Šahinović Haris Jackman, pokretač akcije na platformi GoFundMe čiji je cilj finansiranje smještaja ženske reprezentacije tokom Svjetskog prvenstva, u razgovoru s generalnim sekretarom KSBiH Amerom Čolanom izrazili su zadovoljstvo prikupljenim sredstvima i konstatovali kako jedva čekaju dolazak Zmajica u Sidnej.

Ovom prilikom su također istakli kako će izabranice selektora Gorana Loje imati i značajnu podršku s tribina na utakmicama SP, s obzirom na veliki interes bh. građana u Australiji za historijski nastup naše reprezentacije na najvećoj planetarnoj smotri košarkašica.

“Prije svega, dugujemo veliku zahvalnost našoj dijaspori u Australiji za pomoć, na čelu sa gospodom Šahinovićem i Jackmanom. Zahvaljujući svima njima, više ne moramo brinuti o ogromnim troškovima smještaja ženske selekcije. Radujemo se susretu s našim Bosancima i Hercegovcima i tokom Svjetskog prvenstva, ne sumnjam da će biti naš šesti igrač i navijati kako to samo oni znaju”, istakao je generalni sekretar Čolan nakon današnjeg sastanka.

Moja BiH

Related posts

Sarajka Selma Koso među najperspektivnijim liderkama u Švedskoj

Urednik BiH Info Desk

Mlada manekenka iz Sarajeva: Od “Vikinga” do studenta generacije u Dablinu

Editor

Umjesto “IN MEMORIAM”: Prijatelju neka ti je lahka zemlja bosanska!

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment