Video

Doček evropske prvakinje: Pudar se zahvalila svima koji su omogućili njen uspjeh

banner

Na platou ispod Starog mosta upriličen je svečani doček evropske prvakinje u plivanju Lane Pudar. Medijima su se obratili treneri ali i Lana koja je još jednom pokazala svoju skromnost i svoj uspjeh podijelila sa drugima.

Senad Kevelj, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara kazao je da je Lana Pudar ponos BiH te kada su birali mjesto za doček odlučili su da to bude najljepše mjesto u Mostaru i BiH.

Damir Đedović, predsjednik Kluba vodenih sportova orka i trener Lane Pudar kazao je da se sav trud isplatio.

“Želimo se zahvaliti svima koji su pomogli da se ovaj rezultat može postići. Nadam se da izgradnja bazena više neće biti tabu tema i da nema nijednog razloga da se s tim oteže. Lana to zaslužuje, Mostar to zaslužuje i ovaj rezultat je pokazatelj da se s tim što prije treba krenuti”, kazao je Đedović.

Alena Ćemalović, jedna od trenerica kazala je da već s Lanom radi već 11 godina.

“Željeli smo da ovo bude jedna dobra mostarska i bh priča. Evo pokazali smo da se ne mora ići van BiH da se napravi ovakav rezultat. Lana sada ide na zasluženi odmor, a onda se fokusiramo na 2023. godine i Pariz. Moramo ovo ponoviti da kartu za OI imamo u džepu i da se fokusiramo za druga takmičenja”, kazala je Ćemalović. 

Ona je najavila još jednog Laninog trenera Gorana Grahovca iz Banja Luke koji je prvi put u Mostaru.

“Prvi put sam ispod Starog mosta i osjećam veliku energiju. Ljudi su me zvali i plakali. Ja sve gledam kroz vrijeme i štopericu. I ja sam im rekao radujte se. Moja glava je u Parizu i nadam se da ćemo uspjeti da napravimo ono što nas sljeduje”, kazao je Grahovac. 

Obratila se i evropska prvakinja Lana Pudar koja se zahvalila svima koji su došli na doček, posebno medijima koji prate njen rad.

“Meni je sada prijeko potreban odmor. Sezona je bila duga i naporna, ali vrlo uspješna. Zahvaljujem se mojim trenerima, porodici, ljudima koji mi omogućavaju da idem na pripreme i takmičenja. Znam da je nekad teška finansijska situacija i da nije sjajno stanje u državi, ali ja to nisam nikad osjetila, hvala sponzorima”, kazala je Pudar. 

Related posts

Poslušajte novu pjesmu koju su Frajle posvetile Đoletu Balaševiću

Editor

DUŠKO KULIŠ – SARAJEVSKA PRIČA

BHD Info Desk Administrator

Zlatan Fazlić Fazla: Pisma ljubavna

Editor

Leave a Comment