Izbori BiH

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva obezbijedila 6.000 sigurnosnih ekoloških štambilja za potrebe nedeljinih izbora u BiH

Ambasada Velike Britanije je na svojoj Facebook stranici objavila informaciju o nabavci 6.000 sigurnosnih ekoloških štambilja za potrebe nedeljinih izbora u Bosni i Hercegovini, post prenosimo u cjelosti:

Projektom Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, koji implementira Udruženje izbornih zvaničnika u BiH, obezbijeđeno je oko 6.000 sigurnosnih ekoloških štambilja za sva biračka mjesta u Bosni i Hercegovini, te diplomatsko-konzularna predstavništva BiH u kojima će biti organizirano glasanje na predstojećim izborima.

Sigurnosni ekološki štambilji će se otiskivati na prednjoj strani glasačkog listića, u donjem lijevom uglu, ispod uputstva za glasanje. Pored sigurnosnog ekološkog štambilja, sa desne strane se potpisuje ovlaštena osoba, tj. član biračkog odbora zadužen za izdavanje glasačkih listića.Centralna izborna komisija BiH je uvela upotrebu sigurnosnog ekološkog štambilja na biračkim mjestima, sa ciljem poboljšanja postojećeg nivoa povjerenja javnosti u integritet i pravičnost izbornog procesa.

(20+) British Embassy Sarajevo | Facebook

Related posts

Ambasada BiH u Kopenhagenu obezbjedila pomoć pri registraciji glasača u Danskoj

Editor

I zvanično: Bećirović kandidat Trojke za člana Predsjedništva BiH

BHD Info Desk Administrator

Inicijativa “Moja adresa: Srebrenica”: Neregularni glasači presudili u korist Grujičića

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment