Pogledi

IGK traži da se Zoran Milanović, proglasi personom non grata u Bosni i Hercegovini

banner

IGK Reakcija na izjavu Zorana Milanovića: “Podržaću samoupravu Hrvata u BiH”

Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK} uvažavajući mišljenje više od 300 članova svoga Internacionalnog ekspertnog tima traži od Predsjedništva i Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine da se Zorana Milanovića, predsjednika Republike Hrvatske, proglasi personom non grata u Bosni i Hercegovini. 
Razlog je što ponižava državu Bosnu i Hercegovinu, ponižava građane i građanske Bosne i Hercegovine, negira genocid u Srebrenici, anticivilizacijski, antievropski i posebno antibosanski lobira za nacionalnu podjelu države Bosne i Hercegovine na osovama udruženog zločinačkog poduhvata kome je presuđeno na međunarodnom sudu u Hagu.

IGK je u više navrata informisao javnost o anticivilizacijskom djelovanju Milanovića, posebno sa aspekta ponižavanja bosanskohercegovačke državnosti, nezavisnosti, suvereniteta i političko pravnog kontinuiteta.
Imajući u vidu da je njegova kontinuirana antibosanska kampanja osuđena od svih istinskih prijatelja bosanske države, uključujući i Kanadu, smatramo opravdanim proglašenje Milanovića personom non grata u Bosni i Hercegovini. 

Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK}

Related posts

RUSKI SNOVI O UKRAJINI I NEMINOVAN PORAZ POLTIKE RATA

Urednik BiH Info Desk

Selma Muhić Dizdarević, predavačica na Karlovom univerzitetu: U Češkoj na sceni “Islamofobija bez muslimana”

Milora Dodik: Odbacujem sve zaključke komunikea PIC-a, oni ne postoje

Editor

Leave a Comment