Sport

Tužna godišnjica: Trinaest godina od ubistva navijača FK Sarajeva, Vedrana Puljića za koje još niko nije odgovarao

banner

Danas se  navršava trinaest godina od tragičnog ubistva navijača FK Sarajeva, Vedrana Puljića.

Na današnji dan, prije 13 godina, u dešavanjima uoči utakmice FK Sarajevo na stadionu Pecara u Širokom Brijegu, Vedran Puljić je ubijen hicem iz vatrenog oružja, a iako je prošlo  trinaest godina od tog zločina njegov se ubica još uvijek slobodno kreće. Sudski proces i zakonska kazna zaobišli su i druge osobe, koje su ranile još šest navijača FK Sarajeva tog dana.

Svjedoci smo iz godine u godinu pokušaja zataškavanja i krivotvorenja dokaza u ovom slučaju. Sudski postupak se prebacio čak u drugu državu i činjenice se sve više izokreću kako bi se ubica zaštitio. Optuženi Oliver Knezović danas se ne tereti više za ubistvo, već samo za pokušaj i opasnu radnju, dok bol u srcima porodice Puljić, njegovih prijatelja, navijača kluba i kolektiva FK Sarajevo ne smiruje, naprotiv, sve je jača iz godine u godinu.

S tim u vezi, kolektiv FK Sarajevo još jednom upućuje snažan apel organima pravde Bosne i Hercegovine da ovaj slučaj bude riješen i da se rješavanjem ovog tragičnog slučaja dozvoli mir svima onima, koji tuguju i žale za Puljićem.

Fudbalski klub Sarajevo nikada neće zaboraviti Vedrana Puljića. Njegovo ime i prezime uvijek će biti uz klub, bez obzira gdje igrali utakmice.

BHDINFODESK

Related posts

Lana Pudar osvojila bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu!

Editor

Dobra strana bh.diplomatije: Bh. odbojkašica se teškom mukom vratila iz Perua

Urednik BiH Info Desk

Veliki talenat bh. nogometa Mak Varešanović prelazi u redove slavnog Liverpoola!

Leave a Comment