Muzika

(Video) Mustafa Behmen obradu sevdalinke “Karanfile cvijeće moje” posvetio legendarnom Ilijazu Deliću

banner

Jedan od najboljih bh. gitarista Mustafa Mujo Behmen posljednjih mjeseci intenzivno radi na albumu instrumentalne muzike, a nakon singla “Katarza” publiku je obradovao obradom sevdalinke “Karanfile cvijeće moje”. 

Mustafa Behmen je poznati gitarista, aranžer i studijski muzičar. Rođen je u Sarajevu 14. juna 1973. godine. Član je orkestra Muzičke produkcije BHRT-a, a u dosadašnjoj karijeri sarađivao je sa brojnim poznatim pjevačima, od Dine Merlina, Halida Bešlića, Mladena Vojičića Tife, Lepe Brene, Hanke Paldum…

Osam godina je bio i član “Mostar Sevdah Reuniona” sa kojim je snimio tri albuma. Upravo je obradu  sevdalinke “Karanfile cvijeće moje” posvetio Ilijazu Deliću iz MSR-a.

– Uradio sam je po sjećanju na velikog Ilijaza koji je fenomenalno izvodio. Ilijaz je bio Ikona Mostar Sevdah Reuniona i naše muzičke scene. Bio je moj veliki prijatelj i, slobodno mogu reći, balkanski Sinatra i ovo je najmanje što mogu uraditi. Obrada sevdalinke “Karanfile cvijeće moje” urađena je u studiju Samira Zavlana, a spot je radio Anis Mujanović – kaže Mustafa Behmen. 

Na CD-u instrumentalne muzike, koji će se pojaviti pod markicom Muzičke produkcije BHRT-a, bit će devet kompozicija.

U pitanju je akustična varijanta etno muzike pomiješana sa flamencom i jazz harmonijom.

P.R.

Related posts

Zeničanin Robert Soko muzikom pomaže siriskim izbjeglicama u Berlinu

Legenda narodne muzike Ibro Selmanović vratio se na estradu hitom „Sa Čaršije do Skadarlije“

Editor

Uzburkana javnost: Necivilizirani potez predsjednika KDB Hrvatske „Preporod“ u Zagrebu

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment