BiH dijaspora

Sonja Bašić dobila Halida na sudu: Muslimović dužan da joj plati 71.000€

banner

Okružni sud u Prijedoru potvrdio je prvostepenu presudu i odbio žalbu bh. pjevača Halida Muslimovća koji će bivšoj ljubavnici Sonji Bašić morati isplatiti dug u iznosu od 130.000 KM.

Sud je prvostepenom presudom koja je donijeta 19. novembra 2020. godine naložio da Muslimović uplati spomenuti iznos Sonji Bašić s kojom je svojevremeno bio vezi.

Pjevač je podnio žalbu na presudu, ali je ona odbijena.

Srbijanski “Telegraf” prenosi da presuda od 5. novembra, u koju su imali uvid, nalaže da Muslimović isplati 130.887 konvertibilnih maraka, odnosno nešto više od 67.000 eura Sonji Bašić.

Pored toga, on mora da snosi i sudske troškove koji iznose oko 8.000 KM te će tako ukupno morati platiti skoro 140.000 KM.

Podsjetimo, Bašić koja živi u Australiji mu je slala velike svote novca, približno 100.000 eura. Ona je podnijela tužbu protiv pjevača nakon što je odbio da joj vrati pozajmljeni novac te je dok je boravila u Banjoj Luci fizički nasrnuo na nju.

Vijest su svojevremeno prenijeli i austalski mediji tvrdeći da je Muslimović prevario zaljubljenu obožavateljicu te joj otuđio značajan iznos novca.

Bašić je tužila Halida i za fizički napad, kao i za nevraćeni dug.

Related posts

Minhen: Održan prvi seminar Mreže mladih dijaspore

Nakon dvije decenije u SAD-u: Kenan Tufekčić na Drini konačno diše punim plućima

Urednik BiH Info Desk

Prof. dr. Muharem Karamujić: Dijaspora je jedina koja u BiH može privući strane investitore

Editor

Leave a Comment