Zdravlje

Promovisana knjiga “Bazična gastroentorologija i hepatologija” autora prof.dr.sc. Nermina Salkića

banner

Protekle sedmice u Ateljeu “Ismeta Mujezinovića” u Tuzli uz veliki broj prisuitnih medicinskih stručnjaka i drugih gostiju održana je promocija stručne knjige “Bazična gastroenterologija i hepatologija” autora prof.dr. Nermina Salkića. Promotori knjige su uvaženi medicinski stručnjaci koji su ujedno i recenzenti ovog važnog izdanja:prof.dr.sc. Milenko Bevanda iz Mostara, prof.dr. Goran Hanser iz Rijeke, prof.dr. sc. Srđan Đuranović iz Beograda, prof.dr. sc. Ivica Grgurević iz Zagreba.

Promotori

-Ovakav udžbenik nije dosad postojao na području na kojem se govori južnoslavenskim jezicima, a knjiga je nastala ioz potrebe i radio sam je dvije godine i uradio sam je iz potrebe da tekst bude precizan i da nije previše opširan. Mislim da će moje mlađe kolege vidjeti vrijednost ovog djela koje potpunjava veliku prazninu koju smo imali sa ovom tematikom.Ostaviti ćemo vremenu i publici da budu glavne sudije i nadam se da će knjiga biti čitana i korištena -kaže autor knjige prof.dr.sc. Nermin Salkić koji dodaje:- Knjiga je kapitalno djelo koje sam pisao dvije godine iz gastroenterologije, hepatologije , te digestivne endoskopije i ultrazvuka, koje je namjenjeno zdravstvenim profesionalcima, budući da je sadržaj i domen knjige koncipuran tako da pruži osnove znanja iz ove oblasti, a koju prosječan ljekar bez obzira na primarnu specijalnost, student medicine, kao i drugi zdravstveni djelatnik treba da ima iz ove oblasti, naglasio je autor knjige “Bazična gastroenterolgije i hepatologija”prof. Nermin Salkić.

Kako je istakao recenzent knjige Srđan Đuranović, prof.dr.sc. načelnik Gastoenterološkog odjela iz Beograda , knjiga je izvanredna i veoma neobična zbog toga što je prije svega jedna od rijetkih knjiga iz ove oblasti i na našim jezicima u čitavom regionu i nadam se da će uskoro biti promocija i u drugim zemljama regiona, kazao je prof.Srđan Đuranović ,redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu . Recenzent knjige , dekan Medicinskog fakultet u Rijeci, Goran Hauser ističe da je knjiga vrlo interesantna zbog toga što pokriva jedno područje koje do sada nije bilo toliko pokriveno I odličćan je doprinos cjelokupnoj potrebi studenata mefdicinei pravi je promotor struke, naglašava prof. Hauser.

Promociju knjige je pratio i muzički program uz izvedbu mališana Ajne Salkić na klaviru koju je izvela i numere kompozicije koju su izveli Andrej Tomić i Ajla Salkić zajedno koji su nagrađeni velikim aplauzom od publike , što je bio još jedan doprinos ovom događaju.

Duška REBIĆ

Related posts

U ZDRAVOM TIJELU ZDRAV DUH: Duh, duša, tijelo…

Editor

Ova dva sastojka uspješno otklanjaju “staračke pjege”

Urednik BiH Info Desk

Pariz: Emina Dervišević dobila Evropsku nagradu u medicini

Editor

Leave a Comment