BiH dijaspora

Sin glumca iz legendarne “Audicije” dobio zapaženu ulogu u novom “Avataru”

banner

Nastanjen u Los Angelesu, mladi glumac Filip Geljo /20/ je među sedam obećavajućih nada svjetske sedme umjetnosti, koje je zaposlio James Camerun u nastavku Avatar 2, poznatijem kao Vodeni tok.

Započeo je karijeru u 12. godini u Kanadi, gdje mu je otac poznati bosanskohercegovački glumac Jasmin Geljo, izbjegao 1992.  godine, spasivši se iz opsade rodnog mu Sarajeva. Dječak čija je majka Filipinka, rođen je u Torontu 13.  aprila 2002. godine, rano je pokazao interes ali i neobičnu nadarenost za glumu.  Dokazao se dugotrajnim učešćem u TV-seriji Old Squad u kojoj se pojavio u 41. nastavku, između 2014. i 2016. godine. Prije toga glumio je u televizijskom filmu Zadnja prilika. Također je učestvovao u filmu Čekaonica, zajedno s ocem Jasminom. Dobio je i glavnu ulogu u nagrađivanom kratkometražnom ostvarenju Shahzad pa tumačio lik studenta u serijalu Annedroids. Prošle godine je interpretirao ulogu Offona, u Mobile Unite.

Već 2017. godine je saznao da će glumiti Aomunga, sposobnog lovca i sina šefa klana Metkayinaet, u Avataru 2. Bio je plaćen 150 000 dolara. Angažovan je za treći i četvrti nastavak već kultnog, američkog globbbustera.

Filip Geljo je dobitnik dvije značajne nagrade: najprije mu je uručen Joey Award u Vancouveru 2015. Iste godine je proglašen najboljim mladim performatorom i osvojio priznanje Young Artist Award.

Džana Mujadžić 

Related posts

Birmingham: “Where do cats go” knjiga Senke Beširević među najprodavanijim knjigama na Amazonu

Editor

Bijeli golub ponovo (ne) leti 79/ 205: MAJKIN„SPISAK“

Urednik BiH Info Desk

Ulaganja dijaspore u BiH: “Intuitiva espadrile” proizvode se u domovini, a distribuiraju širom svijeta

Editor

Leave a Comment