Muzika

Uspješni koncerti Armina Muzaferije u Velikoj Britaniji u kojoj se naš umjetnik i školovao

banner

Armin Muzaferija je koncertom u Londonu okončao mini turneju po Velikoj Britaniji. Koncert u Londonu, kao i oni u Birminghamu i Manchesteru, bio je rasprodat. 

– Lijepo je bilo ponovo biti u Velikoj Britaniji. Jedno vrijeme sam se školovao u ovoj zemlji, pa je za mene ova turneja od posebnog značaja. U Veliku Britaniju me je pozvala kulturno- humanitarna organizacija Arkam da predstavim bosanskohercegovački etno melos. Koncerti su bili rasprodati već mjesec dana unaprijed, što pokazuje vrijednost i ljepotu bh. muzičke tradicije. Nastupao sam u pratnji ansambla Mesudijja. U posljednje vrijeme sve češće učestvujem na world music festivalima širom planete, a to je pravac kojem ću se u budućnosti još više posvetiti, što se vidi i u mojim posljednjim kompozicijama – kaže Armin Muzaferija koji je u slobodno vrijeme istinski uživao u obilasku znamenitosti u Velikoj Britaniji.

P.R.

Related posts

U martu Halid Bešlić i Hari Mata Hari na zajedničkoj blic turenji u Švedskoj

Editor

(Video) Halid Bešlić objavio spot pjesme “Trebević”

Editor

Festival ‘Sevdalinko u srcu te nosim’: Glavna nagrada od sada nosi ime Safeta Isovića

1 comment

Alice Julien 16/01/2023 at 17:19

Jos da otkrijete sta je studirao, gdje i kod koga?Mnogi nasi kao studiraju a ispostavi se da su na nekim “slobodnim istrazivanjima”?Koju diplomu ima iz VB?

Reply

Leave a Comment