Video

AMIRA MEDUNJANIN GOŠĆA NA NOVOM SINGLU GRUPE HELEM NEJSE

banner

Sarajevski kolektiv Helem Nejse je napravio novi iskorak u muzičkoj karijeri objavljivanjem singla “Ruža” na kojem gostuje proslavljena bh. interpretatorka sevdalinke Amira Medunjanin.

Duet najistaknutijih predstavnika novije bh. hip-hop škole sa vlasnicom unikatnog glasa koju su u Guardianu okarakterisali kao “balkansku Billie Holiday” na prvu bi se mogao učiniti neobičnim, sve dok slušatelj ne osjeti logičnost saradnje, odnosno ne čuje pjesmu koja sublimira prošlost i sadašnjost grupe, ponudivši nam najpotpunije Helem Nejse iskustvo dosad.

“Saradnja sa Amirom proizašla je iz naše želje da sa njom, umjetnicom svjetskog glasa, podijelimo pjesmu. Naš član Stihomir Klepić je napisao tekst, te smo posredstvom Dine Šarana (Letu štuke) uspjeli ostvariti kontakt. Zaljubili smo se u ono što smo zajedno stvorili već na prvo slušanje demo verzije”, govore članovi Helem Nejsea.

Ni Amira Medunjanin nije krila svoje zadovoljstvo “Ružom”, fascinirana stihovima koji su napisani za nju: “Helem Nejse su napisali odličnu pjesmu, nadam da će doći do srca mnogih ljudi. Sjajna su ekipa mladih ljudi sa kojima sam se brzo našla na istoj talasnoj dužini”, rekla je Medunjanin.

Video spot za “Ružu” potpisuje Admir Švrakić, stalni saradnik Helem Nejsea. Od samog početka njihove saradnje, Švrakić shvata važnost filmskog jezika u vizuelnoj prezentaciji pjesama sarajevske grupe. Tako se i kroz minute videa “Ruže” za pažnju gledatelja bore strah, prkos, ali i nada.

“Spot je zapravo distopijski sudar realizma i fantazije, usmjeren na prikaz ljudskih strahova i slabosti, kao rezultat promišljanja o socijalnim i društvenim okolnostima kojih smo taoci”, rekao je Švrakić.

“Ruža” je snimana u Helem Nejse studiju pod producentskom palicom Toshija Domaćina. Ova pjesma je prvi singl sa novog, četvrtog albuma grupe “Ozbiljna Zaebancija” koji će biti objavljen na proljeće 2023. godine. 

P.R.

Related posts

MIRZA SELIMOVIC & ILMA KARAHMET – MORA DA JE LJUBAV

Editor

Udruženje “Setup”: “Želimo uvezati sve uspješne Visočane širom svijeta”

Lana Pudar evropska juniorska prvakinja u disciplini 200 metara delfin!

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment