Sport

Rukometni veterani iz cijelog regiona u martu stižu na turnir “Sarajevo ljubavi moja”

banner

Ljubitelji rukometa danas će uživati u četvrtfinalnim utakmicama Svjetskog prvenstva koje se održava u Poljskoj i Švedskoj, a za mart je u Sarajevu najavljen zanimljiv rukometni turnir na kojem će učestvovati veterani iz cijelog regiona.

Naime, od 16. do 19. marta u sportskoj dvorani Sabit Hadžić na Ilidži bit će održan 1. Međunarodni turnir za rukometne veteranke i veterane pod nazivom “Sarajevo ljubavi moja 2023”.

Organizator turnira koji će ugostiti 28 ekipa sa više od 300 učesnika je Udruženje “Rukometni klub veterana Sarajevo”.

Ovo udruženje, inače, okuplja više desetina proslavljenih, trofejnih i uspješnih rukometaša iz Sarajeva, koji su u sklopu svoje aktivne karijere obilježili bosanskohercegovački rukomet.

Organizatori ističu da turnir nastoje organizovati na visokom nivou, koristeći svoje višegodišnje iskustvo, te sjajne ljudske resurse.

Osnovni i glavni cilj je, kako navode, na najbolji način predstaviti glavni grad Bosne i Hercegovine brojnim gostima iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

– Turnir poput ovog iziskuje velike troškove i energiju, a kako bi uspjeli u našim namjerama potrebni su nam odgovarajući partneri, koji će prepoznati važnost sportskih okupljanja za promociju grada Sarajeva, ali i međusobnih poslovnih ciljeva – ističu iz Udruženja “Rukometni klub veterana Sarajevo”.

P.R.

Related posts

Španija: Lejla Tanović šesta na UCI C1 utrci

Editor

Učesnici iz 46 država: Otvoren 14. EYOF

Editor

Odjeci Internacionalnog fudbalskog turnira u Minhenu: Mladi talenti pokazali su da među njima ima izvrsnih igrača

Leave a Comment