Sport

Rukometni veterani iz cijelog regiona u martu stižu na turnir “Sarajevo ljubavi moja”

banner

Ljubitelji rukometa danas će uživati u četvrtfinalnim utakmicama Svjetskog prvenstva koje se održava u Poljskoj i Švedskoj, a za mart je u Sarajevu najavljen zanimljiv rukometni turnir na kojem će učestvovati veterani iz cijelog regiona.

Naime, od 16. do 19. marta u sportskoj dvorani Sabit Hadžić na Ilidži bit će održan 1. Međunarodni turnir za rukometne veteranke i veterane pod nazivom “Sarajevo ljubavi moja 2023”.

Organizator turnira koji će ugostiti 28 ekipa sa više od 300 učesnika je Udruženje “Rukometni klub veterana Sarajevo”.

Ovo udruženje, inače, okuplja više desetina proslavljenih, trofejnih i uspješnih rukometaša iz Sarajeva, koji su u sklopu svoje aktivne karijere obilježili bosanskohercegovački rukomet.

Organizatori ističu da turnir nastoje organizovati na visokom nivou, koristeći svoje višegodišnje iskustvo, te sjajne ljudske resurse.

Osnovni i glavni cilj je, kako navode, na najbolji način predstaviti glavni grad Bosne i Hercegovine brojnim gostima iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

– Turnir poput ovog iziskuje velike troškove i energiju, a kako bi uspjeli u našim namjerama potrebni su nam odgovarajući partneri, koji će prepoznati važnost sportskih okupljanja za promociju grada Sarajeva, ali i međusobnih poslovnih ciljeva – ističu iz Udruženja “Rukometni klub veterana Sarajevo”.

P.R.

Related posts

Selektor Petev objavio spisak igrača za Finsku i Ukrajinu

Editor

U Brčkom umro Siniša Kisić, potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH

BHD Info Desk Administrator

Balkan International Soccer Tournament Minhen 2018. – Poziv našim fudbalskim nadama iz Njemačke i okolnih zemalja da se priključe ”našim” Amerikancima

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment