Ljepota i moda

Sarajevo: Barbers United – drugo freestyle takmičenje barbera

banner

Barbers United – drugo freestyle takmičenje barbera Pobjednik osvaja trodnevno putovanje u Istanbul avionom za dvoje.  

Sarajevo je već neko vrijeme centar frizerskih i barberskih dešavanja u regionu, a 19. februara će biti domaćin drugom po redu jedinstvenom freestyle takmičenju barbera – Barbers United.  

Na prvom ovakvom eventu u BiH i regionu učestvovalo je 100 takmičara iz naše ali i zemalja okruženja. Event je takmičarskog karaktera i otvoren je za posjetioce/gledaoce. Barbers United event će, osim takmičarskog dijela programa, imati i ‘Look & Learn’ seminar koji će održati jedan od najcjenjenijih frizera/barbera u regionu – SAJA MAJSTOR.  

Ovoga puta se posebno radujem što ću moći sa barberima iz cijelog regiona podijeliti neke male tajne najljepšeg posla na svijetu. Volim to što radim i vjerujem u mantru da se znanje najbolje množi kada se dijeli. Zato pozivam sve moje kolege iz cijele BiH ali i zemalja regiona da dođu na moj masterclass, iskoristićemo tih nekoliko sati da pričamo o tehnikama, novim načinima šišanja, govorićemo o biznisu, društvenim mrežama i svemu onome što nam je kao barberima važno‘, kaže Saja Majstor.  

Iako je u pitanju freestyle barberski event što znači da svaki majstor može raditi frizuru kakvou god želi koristeći se bilo kojom tehnikom, ipak postoje pravila kojih će se svi morati pridržavati.  

• Svaki prijavljeni barber na event dolazi s modelom.  

• Model mora imati najmanje 1 cm dužinu kose sa strane, te ne smije biti ranije uređivan.  • Brada i brkovi se mogu šišati i sređivati prije takmičenja.  

• Barberi se koriste tehnikom za koju sami smatraju da će im donijeti najbolje rezultate.  • Svaki barber po ulasku u takmičarsku zonu dobije broj.  

• Po završetku takmičenja ima pravo dati ocjenu od 1 do 5 nekom od kolega takmičara. T • Takmičar sa najviše glasova svojih kolega i takmičara postaće DRUGI pobjednik Barbers United freestyle takmičenja u BiH. 

I ove godine se na Barbers United eventu očekuje veliki broj takmičara iz cijelog regiona, a već sada imamo potvrđene dolaske iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore.  

Poenta jednog ovakvog događaja je druženje barbera iz kojeg god dijela regiona da dolaze, upoznavanje sa drugim i drugačijim stilovima, tehnikama, trendovima, alatima… Barberi ne rade samo frizure, barberi su trendseteri, content kreatori, aktivni su na društvenim mrežama, oni su cool i logično je da se jedna takva zajednica okupi na jednom mjestu. Posebno nam je drago što je to baš Sarajevu’, kažu iz event agencije Avatar koje organizuje Barbers United.  

Predžiri, koji će kontrolisati modele i barbere čine Irfan Tepić iz Sarajeva, Goran Jurišić iz Banjaluke, Josip Šoldo iz Širokog Brijega, Ajdin Hodžić iz Tešnja i Miliš Grbić iz Bijeljine.  

Pobjednika drugog Barbers Uniteda nagradićemo trodnevnim putovanjem za dvoje u Istanbul sa plaćenim avionskim kartama. Event je otvoren i za posjetioce, a ulaznice možete kupiti na dan održavanja takmičenja. Vidimo se 19. februara u hotelu Hills u Sarajevu. Svi ste dobro došli.  

P.R.

Related posts

Savjet jednog od najboljih bh. frizera za novogodišnju noć: Uprkos situaciji napravite frizuru

BHD Info Desk Administrator

Athena: Revija Dior “Cruising” na stadionu bogova (Video)

Editor

Pariz: Moda kozmičkih nota

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment