Svijet

U Turskoj i Siriji 15.800 poginulih, pod ruševinama hiljade zarobljenih

banner

U zemljotresu koji je u ponedjeljak pogodio Tursku i Siriju ukupno je poginulo više od 15.800 ljudi, navodi se u novom izvještaju koje su objavili zvaničnici i spasioci. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) ranije je procijenila da bi broj mrtvih mogao dosegnuti i 20.000. Samo u Turskoj je povrijeđeno više od 53.000 ljudi.

Već četvrti dan traje očajnička potraga za preživjelima pod ruševinama. U Turskoj raste bijes zbog spore reakcije vlasti nakon potresa. Gradovi su sravnjeni sa zemljom.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan proglasio je tromjesečno vanredno stanje. Tek jučer je stigao u pogođena područja i priznao da je bilo “nedostataka” u reakciji njegove zemlje na razorni zemljotres.

Erdogan je priznao da je bilo propusta reakciji njegove zemlje na razorni potres koji je ubio više od 15.800 ljudi. Turski predsjednik se suočava sa sve većim kritikama porodica koje su ostale frustrirane zbog spore reakcije spasilačkih timova, dok je sve manje nade da će biti pronađeno više preživjelih.

Patria

Related posts

Princeza od Walesa Kate Middleton, potvrdila da se liječi od raka

BHD Info Desk Administrator

Šaćirbej: Ovo je opasna situacija za cijeli svijet, Trump želi napraviti haos

BHD Info Desk Administrator

Objavljujemo tekst Političkog sporazuma koji je u Briselu ponuđen bh. liderima: Reformisati državnu službu, pravosuđe i izborni proces

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment