Biznis

Sedam kompanija iz BiH na najvećem sajmu namještaja u Evropi

banner

Nakon dvije godine pauze zbog otkazivanja sajma usljed pandemije, Vanjskotrgovačka komora Bosne i Hercegovine (VTK BiH) nastavila je aktivnosti podrške bh. kompanijama za izlaganje na Međunarodnom sajmu namještaja i interijera Imm 2023 – Spring Edition u Kelnu na kome će se predstaviti sedam bh. kompanija.

Na štandu Bosne i Hercegovine na tom sajmu će učestvovati kompanije: AS Nostro doo Tešanj, Malak Janj doo Donji Vakuf, Ramex doo Kladanj, Roccaforte doo Vitez, Quantum doo Sarajevo, Senex doo Čelić, te Smarvet doo Ključ.

Za odabrane izlagače, projektni tim VTKBiH održao je nedavno pripremni sastanak za nastup na sajmu, na kojem je prezentirano idejno rješenje štanda Bosne i Hercegovine i usvojen raspored izlagača na štandu. Također, izlagači su upoznati s ostalim aspektima nastupa kao što su troškovi za izlagače, pripreme i transport eksponata, marketinški paket, ostale usluge na sajmu, itd.

Posebno je prezentiran novi koncept PR aktivnosti Komore za promoviranje nastupa i izlagača bh. štanda na tom sajmu koji će biti održan od 4. do 7. juna ove godine.

Također, za ovogodišnji nastup osigurana je i dodatna podrška putem projekta „EXPO-DIGIT – Podrška bh. kompanijama u internacionalizaciji i digitalizaciji“, koji zajednički financiraju Europska unija i njemačka vlada kroz projekt EU4BusinessRecovery, a koji provode GIZ, UNDP i ILO. Iz ove podrške omogućena je i promocija nastupa BiH u stručnom magazinu za namještaj i interijer na tržištima Njemačke i EU.

Fena

Related posts

Investitori zaobilaze RS: Strane investicije u ovaj entitet deset puta manje nego u Federaciju BiH

BHD Info Desk Administrator

Bihaćka kompanija “ČJ” izvozi sve što proizvede i motivira dijasporu za povratak u BiH

Editor

Povratnici iz Austrije: Pod Majevicom proizvode jahte i čamce za jet-set!

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment