BiH dijaspora

Bosanac osuđen na doživotnu robiju u SAD-u: suprugu i njenog ljubavnika ubio u spavaćoj sobi

banner

Husein Suljanović, stanovnik Sjedinjenih Američkih Država porijeklom iz Bosne i Hercegovine, osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva svoje supruge Adriane Perez i njenog ljubavnika Omara Santamarije Ruiza.

Suljanović je dvostruko ubistvo izvršio u oktobru 2018. godine u Houstonu gdje je imao porodičnu kuću. Američki mediji prenose da je Suljanović bio vozač kamiona.

Prevaru je otkrio tako što je postavio kamere u porodičnu kuću, te je pratio sva dešavanja dok je odsustvovao. Na taj način je otkrio ljubavnu aferu svoje supruge.

Suprugu i ljubavnika ubio je u spavaćoj sobi. Nakon što su začuli pucnje, Suljanovićeva djeca su se probudila.

Suljanović je najstarijeg sina nagovorio da tijela prebace u Louisianu. Tijelo supruge i majke su bacili u šumu, dok su tijelo ljubavnika bacilli u rijeku, nedaleko od Baton Rougea.

Njegov sin priznao je krivicu i prošle godine je osuđen na pet godina zatvora.

Nakon ubistva, Suljanović se sa djecom preselio u Mexico City gdje je boravio sve dok nije čuo da je optužen za ubistvo supruge i njenog ljubavnika.

Onda je Suljanović pokušao pobjeći u Bosnu i Hercegovinu, međutim uhvaćen je u Londonu te je izručen Sjedinjenim Američkim Državama.

– Ovaj čovjek je ubio dvoje ljudi, uključujući i majku svoje djece. Pokušao je da pobjegne iz zemlje i tako izbjegne odgovornost, rekla je javna tužiteljica.

– Svi znamo da nasilje u porodici može da eskalira u ubistvo i zato je važno da dobijemo pravdu za žrtve u slučajevima poput ovog, dodala je.

Nakon osmodnevnog suđenja, Suljanović je proglašen krivim za teško ubistvo i automatski je osuđen na doživotni zatvor.

Izvor: Oslobođenje – Bosanac osuđen na doživotnu robiju u SAD-u zbog ubistva supruge i njenog ljubavnika, tijela bacio u šumu i rijeku (oslobodjenje.ba)

Related posts

Manifestacija: Rođendan Bosne u Beču

Urednik BiH Info Desk

Vojno (Bošnjačko) groblje Lebring: Poziv Bošnjacima da odaju počast nastradalim u Prvom svjetskom ratu

BHD Info Desk Administrator

Bijeli golub ponovo (ne)leti 510: ”BUNDAVICA” DOVEZAO IZ ŠVEDSKE U TUZLU TREĆEG BIJELOG GOLUBA

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment