Dopunske škole

Savez dopunskih škola BiH u dijaspori: Konkurs za najbolje radove učenika u 2023. godini

banner

Savez dopunskih škola Bosne i Hercegovine u dijaspori, sa sjedištem u Stuttgartu, raspisao je tradicionalni konkurs za najbolje literarne i likovne radove učenika u 2022. godini, o sljedećim temama: Moja, tvoja, naša Bosna i Hercegovina; Moj i zavičaj mojih roditelja i Za bolji, pravedniji i zdraviji svijet.

Na konkursu mogu učestvovati svi učenici/učenice, polaznici/polaznice dopuskih škola Bosne i Hercegovine u dijaspori, uzrasta do 17 godina. Konkurs je otvoren do 15. maja 2023. godine. Radove treba poslati poštom, do 15. maja 2023. godine, na adresu: Verband bosnisch-herzegowinischer Schulen e. V., Rohrackerstr. 103, 70329 Stuttgart, sa naznakom „ZA KONKURS“.

Najbolji radovi bit će nagrađeni, objavljeni u magazinu Plima, Oslobođenju, portalu Bhdinfodesk i izloženi na manifestaciji Susreti dopunskih škola BiH 2023. godine.

Više informacija oko konkursa moguće je dobiti na E-mail: savez.bh.skola@gmx.de, halilovicharis@web.de i putem telefona, broj: 0049 176 200 79 537.

Zato, olovke u ruke, pišite i slikajte o svijetu kakvog ga vi vidite, o ljubavi i toleranciji, i o našoj Bosni i Hercegovini, poručuju iz Saveza dopunskih škola BiH u dijaspori.

BHDINFODESK

Konkurs

Related posts

U toku distribucija udžbenika za dopunsku nastavu od V do IX razreda osnovne škole

POČELA NASTAVA I U BOSANSKOJ ŠKOLI U SINDELFINGENU

BHD Info Desk Administrator

Profesorica tuzlanskog PMF-a dobila stipendiju kojom je ranije nagrađeno devet nobelovaca

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment