Bosnia Appeal

Pomozi.ba pokreće akciju pomoći djeci bez roditelja iz Sirije

banner

Pomoć za jetime iz Sirije

Udruženje Pomozi.ba pokreće akciju “Pomoć za jetime iz Sirije”. Molimo vas za podjelu apela ili poziv na broj 17012 kojim donirate 2 KM!

Prilikom našeg boravka u pograničnim područjima Turske i Sirije u proteklom periodu upoznali smo veliki broj dječice iz Sirije koja su pored svih životnih nedaća koje su ih zadesile, ostala i bez jednog ili oba roditelja.

Neki od njih i dalje žive u Siriji, dok su neki smješteni u kampovima ili domovima u Turskoj. I iza jednih i iza drugih stoje teške životne priče, nesretne sudbine i već od malih nogu su se susreli sa svim što nijedno dijete ne bi smjelo – sa ratom, gubitkom roditelja, braće, sestara, prijatelja, sa neimaštinom, bolestima, a na sve to se još desi i katastrofalni zemljotres.  

U trenucima dok smo bili u njihovoj blizini, pomogli smo im onoliko koliko smo mogli, nasmijali ih, igrali se njima, obradovali ih igračkama, slatkišima, novom odjećom i obućom, ali smo im obećali da ih nećemo zaboraviti i da ćemo im i ubuduće slati pomoć.

Novac ćemo na mjesečnom nivou uplaćivati putem dvije partnerske humanitarne organizacije, tako da će ukupno oko 300 jetima svakog mjeseca dobijati po 30 KM stipendije. Svi koji žele učestvovati u obezbjeđivanju boljih životnih uslova za ovu dječicu pored poziva na broj 17012 (dostupan svim operaterima u BiH) pomoći mogu i donacijama na našoj web platformi klikom na opciju DONIRAJ ODMAH, te putem Paypala i računa u produžetku.

Za korisnike BBI, Union i Asa banke, omogućena je i donacija putem KVIKO aplikacije, uz obavezno naglašavanje svrhe uplate.

Računi za uplate na linku:

Donacije – Pomoć za jetime iz Sirije | Pomoziba.org

Related posts

Dječaku Fahrudinu Muminoviću, koji je preživio strijeljanje počela izgradnja kuće

‘Merhamet’ širom BiH dostavlja tople obroke i pakete starijima od 65 godina

Editor

Pomozi.ba: Pokrenut apel za Dinu Mujić (32) koja boluje od karcinoma dojke s metastazama

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment