Književnost

PROMOCIJA ZA PAMĆENJE – KNJIGA REZAKA HUKANOVIĆA „DESETA VRATA PAKLA“ PREDSTAVLJENA SARAJEVSKOJ PUBLICI

banner

Ne pamtim uspješniju i emotivniju promociju nego što je to bilo sinoćno predstavljanje knjige Rezaka Hukanovića „Deseta vrata pakla“. Riječ je o autobiografskom romanu u kojem autor govori o polugodišnjem paklu kroz koje je prošao u logorima Omarska i Manjača.

Sjajnu atmosferu u prepunoj sali BKC-a u Sarajevu „začinili“ su svojim izlaganjima – svako na svoj način – promoteri, sve sami akademici: Abdulah Sidran, Nerzuk Ćurak i Mile Stojić. Glumica Hasija Borić je govorila stihove Rezaka Hukanovića, a Goran Samardžić, predstavnik izdavačke kuće „Buybook“, publiku je uveo u veče za pamćenje.

Sjajnu atmosferu u prepunoj sali BKC-a/ Foto: Ruždija Adžović

Sarajevska promocija Rezaka Hukanovića svojevrsna je kruna njegovog veoma uspješnog i nadasve plodonosnog autorskog putešestvlja – započetog prije dva mjeseca u Italiji, nastavljenog u Švedskoj, a potom okončanog „književnom turnejom“ po Bosni i Hercegovini.

Rezak Hukanović/Foto: Ruždija Adžović

Sarajevo je „pečatiralo“ i potvrdilo vrijednost i popularnost ovog autora i njegove knjige „Deseta vrata pakla“ koja je obišla svijet, prodata u više od 100.000 primjeraka, prevedena na desetak jezika, a na bosanskom jeziku doživjela osam izdanja. Time se malo koji autor u BiH može pohvaliti.

Čestitam Rezak Hukanovic. Ponosan na tebe, prijatelju.

Ruždija Adžović

Related posts

Iz štampe izašla nova dvojezična knjiga Damira A. Saračevića: Recept za jedinstvo različitosti

Editor

Italija: Za roman “Senzibilno crno” Eminu Gegić inspirisali školski vršnjaci iz ratnog Sarajeva

BHD Info Desk Administrator

OSVRT NA SERMIJU, ANTOLOGIJU PROZNE KNJIŽEVNOSTI BOŠNJAKA SANDŽAKA I CRNE GORE

Editor

Leave a Comment