BiH dijaspora

Oslo: Komšić na osnivačkoj skupštini investicione kompanije ‘NOR-BiH Invest AS’

banner

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić prisustvovao je u Ambasadi BiH u Oslu osnivačkoj skupštini investicione kompanije ‘NOR-BiH Invest AS’, na poziv predsjednika Norveško-bosanske privredne komore Ahmeda Lindova.

Kompanija ima za cilj okupljanje investitora za investiranje u Bosnu i Hercegovinu i uvezivanje bh. građana u Kraljevini Norveškoj i Bosne i Hercegovine. Tokom osnivačke skupštine prodato je dionica u vrijednosti 1 000 000 NOK (200 000 KM). Mogućnost za kupovinu osnivačkih dionica investitori imaju do kraja marta, čime će ova sredstava znatno biti uvećana.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić pozdravio je ovu poslovnu ideju, istakavši da će olakšati i otvoriti prostor za direktne investicije u Bosnu i Hercegovinu. Olakšat će uspostavu kontakta između naših građana u svijetu i građana BiH u svrhu poboljšanja kvaliteta iz oblasti nauke i obrazovanja, privrede, ekonomije, kulture i sporta. Bez obzira na izazove sa kojima se susreće, Bosna i Hercegovina ima ogroman potencijal za ekonomski razvoj i napredak zahvaljujući bogatstvu prirodnim resursima i ti potencijali trebaju biti iskorišteni, kazao je član Predsjedništva BiH Komšić prilikom obraćanja na osnivačkoj skupštini.

U prostorijama Ambasade BiH u Oslu upriličen je i susret člana Predsjedništva BiH Željka Komšića  sa građanima bh. porijekla koji žive u Norveškoj. Član Predsjedništva BiH Komšić zahvalio je građanima za njihov kontinuiran angažman na očuvanju veza s njihovom domovinom, njene tradicije i kulture. Razgovarano je o društvenim i političkim prilikama u Bosni i Hercegovini, aktivnostima bosanskohercegovačke dijaspore i povezivanju s domovinom, na ekonomskom, ali i svakom drugom društvenom planu.

BHDINFODESK/ PredsjedništvO BiH

Related posts

Bosnian Centre Derby: Obilježen Dan sjećanja na žrtve Holokausta

Editor

Kanada: Amazon Prime Video sa svoje platforme uklonio film o negiranju genocida u Srebrenici

BHD Info Desk Administrator

Minhen: Više od 700 prisutnih, druženjem, igrom i pjesmom obilježilo Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Editor

Leave a Comment