Video

Ekskluzivno za FACE, tužiteljica Meliha Dugalija: Dokazi iz Skyja validni! Bit će još hapšenja!

banner

“Dokazi iz Sky aplikacije su dokazi kao i svaki drugi! Dokazi koji proizlaze iz Sky i Anom aplikacije se već tretiraju kao dokazi. Već su podignute optužnice, a postoji i još predmeta koji se vode, a koji su povezani s tim aplikacijama.””Već potvrđene optužnice potvrđuju da se dokazi iz Skyja koriste! Poruke iz Sky aplikacije mogu biti dokaz same po sebi! Veliki potencijal je u tim dokazima!”

Predmeti iz oblasti korupcije su nam veoma bitni! Nije neobično da različita tužilaštva sarađuju i da svako provodi radnje iz okvira svoje nadležnosti. Tužilaštvo BiH je provodilo radnje za krivična djela za koja su nadležni, kao i Tužilaštvo KS. Dokazi iz Sky aplikacije su dokazi kao i svaki drugi! Može se preispitati i dokazna snaga i zakonitost toga! Neozbiljno je da nosioci pravosudnih funkcija određeni dokaz proglašavaju zakonitim ili nezakonitim. Nadležni sud će ispitivati zakonitost dokaza i dokaznu snagu dokaza u konkretnom krivičnom postupku! Dokazi koji proizlaze iz Sky i Anom aplikacije se već tretiraju kao dokazi. Već su podignute optužnice, a postoji i još predmeta koji se vode, a koji su povezani s tim aplikacijama. Nemamo još pravomoćnu sudsku presudu, ali pratimo te postupke i vidjet ćemo kakve će biti odluke Suda u tim predmetima u odnosu na te dokaze. Već potvrđene optužnice potvrđuju da se dokazi iz Skyja koriste! Svi dokazi koji su proizašli iz Sky aplikacije se pribavljaju putem međunarodne pravne pomoći i mi takve dokaze, pribavljene na takav način, koristimo u sudskom postupku! Poruke iz Sky aplikacije mogu biti dokaz same po sebi! Veliki potencijal je u tim dokazima!

Tužilaštvo može tražiti zabranu obnašanja funkcije za Hadžibajrića i Memića! Tužilaštvo ima obavezu da vodi temeljitu istragu i da koristi sve zakonske mehanizme prilikom predlaganja mjera Sudu! Akcije su stvar policijske saradnje agencija sa EUROPOL-om i FBI-jem, dostavljaju nam podatke koji su nam potrebni. Podatke za Sky aplikaciju nabavljamo iz Francuske, a za Anom iz Amerike. Svakodnevno radimo na predmetima i taj rad će sigurno proizvesti neke akcije. Možete očekivati ozbiljan rad Tužilaštva! Tužilaštvo treba biti neovisno od bilo koje politike. Tužioci ne mogu raditi selektivno i pod pritiskom bilo kakve politike! Ukoliko bi neko pokušao utjecati na tužioca, mogao bi i on postati predmetom određene istrage. Bilo kakav utjecaj na tužioca se mora istaći; tužilac to mora prepoznati i to mora prijaviti! Biti tužilac znači mukotrpno i s velikom odgovornošću raditi svoj posao. Ne volimo praviti od sebe zvijezde, iskazivati se medijski… Volimo raditi u tišini! Naš konkretan rad i djela trebaju da govore o nama, a ne promocija!

Related posts

Švicarska ujedinjena u borbi: Ambasadoru koji ne priznaje BiH poslali smo ljiljane, simbol Bosne!

Urednik BiH Info Desk

Vuk Drašković: Ako Dodik hoće izvorni Dejton, onda neka vrati 20.000 NATO vojnika u BiH; oni su izvorni Dejton!

BHD Info Desk Administrator

“Anchy & The Moondogs“ predstavili spot za pjesmu “Oj Germanijo/Dojčland”

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment