Pogledi

Pogled iz Londona: Kada vidite bombarder u prvom činu, u trećem će da bombarduje

banner

Pravo pitanje je koga? Onu osobu “pola čo’ek – pola referndum?” Ma hajte molim vas! Da su to hteli imali su 20 i kusur godina. Nebi ga doveli kao “svježi dašak na Balkanu” i čuvali kao zaštićenog medžeda. Ma ne! Prije će to biti nastavak one Holbrukove prijetnje: “Ako krenete…. bombardovat ćemo vas”

Kako sada stvari stoje imamo sve uslove i za treći čin. Imamo u Predsjedništvo, sada već dokazanu situaciju 2:1 protiv BiH

Gospođa Cvitanović, do podne muško a po’ podne žensko je “protiv”, gospodin Bečirović, do podne hrvatsko a po’ podne srpsko cvijeće je “protiv” i na kraju ostaje gospodin Komšić, raja uvijek bio i ostao. On je “za” uvijek i bio. Što se tiče zakonodavne vlasti tu imamo gospođu Bradaru, Borjanu  i osobu “pola čo’ek-pola refrendum”- američki svježi dašak na Balkanu, ko fol na crnoj listi.

Dvostruki UZP dokazan u Hagu sa drugostepenom presudom Stanišiću i Simatoviću

Srbijanska vlast ali i mediji su ovu stvar ignorisali. Imaju oni svoju filozofiju i pamet i metode. Prvo neki Kraljević Marko zaore nečije “dumove”. Pa se onda neko pobuni i kaže: “More Marko ne ori drumove”, a Marko će ti ni pet ni šest: ne gazi mi oranje.” Sve je to Bogom dano njegovo oranje. Kada naleti na bosansku njivu to mu prođe bez problema a kada naleti na albansku eh onda je tu problem sa “teroristima”, pa Jezuit Blinken mora dareaguje i zaprijeti islamskim fundamentalistima i teroristima. Što se tiče bosanskih njiva tu je oranje dozvoljeno i kako stvari stoje sve te njive ce Nermin Nikšić dati za džaba. Kaže: “ Ma kome trebaju te njive kada narod odlazi”. Čo’ek intelegentan,skont’o.

Ima i Nikšić emisare koji će potrčati Vučiću da ga smiri i uvjeri da apsolutn niko iz BIH neće prstom mrdnuti da traži od Srbije kakvu odštetu. Đe to ima,nasekirati komšije, pa nismo ludi. Žrtva je sama kriva što se našla u pogrešno vrjeme na pogrešnom mjestu. Mogli su komotno otići ili u Njemačku ili Tursku i ništa im se ne bi desilo.

Implementacija Janšinog  non-papera za sada ide po planu . Marphy i Schmidt su postavili na vlast novu jako kooperativnu i stručnu Vladu. Kooperativna Vlada je pokazalu vrhunsku, svjetsku profesionalnost da to dovede do kraja. Prvo ce opljačkati kompletnu državnu imvinu i razdijeliti je malo entitetima malo Čovićevima kantonima. Ovih dana u Mostaru Nikšić, Čović i Dodik opercionaliziraju “svoje” udjele. Svakom “svoj” dio. A i izmjena Izbornog zakona po mjeri Čovića, po kome će crnci glasati za crnce a bijelci za bijelce je u toku. Već se šiju bijele, zelene i crne trake. A onda niko bre more bre neće smjeti da takne ni Dodikovo ni Čovićevo “oranje”. Kako kaže Konaković to su “realnosti bez kojih se ne može”, pogotovu on i nova kooperativna Vlada. Sve oko čega se oni slože je realnost i ide, a oko čega se ne mogu složiti neka stoji. Tako su se složili oko “Otvorenog Balkana”, pa će se bosanski muslimani pridružiti sandžačkim, kosovskim, makedonskim, albanskim i td. Svi muslimani u jednoj državi! A Čovićevi kantoni su ionako po tom Janšinom planu dio neke nove NDH. A ko se usprotivi je “radikal” naravno i onda idu Blinkenovi bombarderi da to srede. Demokratija ne trpi radikale. Vidite kako palestinski “radikali” prolaze kada se usprotive demokratiji Natanjahu-u, inače dobrog Čovićevog prijatelja. Baš brigaNatanjahu-a i Blinkena što mu Finci nema nikakva prava! Njive su ba u pitanje a i oranje po njima bezbeli.

Mora se priznati da je nova kooperativna Vlada Trojke pokazala izuetno umjeće i vještine tokom izborne kampanje. Možete misliti sa značkom naše BIH na reveru su išli okolo i tvrdili, širili istinu da je mlijeko bijele boje. Eh a poslije izbora nekako čudno mlijeko je postalo crne boje. To nema veze sa njima naravno. Radi se o realnosti bez koje se ne može. Nisu oni nikoga prevarili, Bože sačuvaj, samo ih mi nismo na vrijeme razumjeli, znate, nisu oni krivi što mi dobro ne vidimo i ne čujemo. A sada kada su dobili “pečat” u ruke i podršku Schmidta, Blinkena i amričkih bombardera, pa ljudi samo im je nebo granica. Sada mogu hapsiti po “političkom” Sarajevu do mile volje, i to ono kao što su radili robovlasnici sa Radobolje, stave ti šapu na vrat pa mrdni ako možeš. Znate Čović je realnost bez koje se ne može, Dodik je realnost bez koje se ne može, Vučić je realnost bez koje se ne može, Milanović je relanost bez koje se ne može a Trojka je tu da tu relanost približi građaniam koje su tako fino tokom izborne kampanje ninali i mazili. Pa je i podjela državne imovine realnost bez koje se ne može, pa je i secesija realnost bez koje se ne može, pa je i uvodjenje aprthejda realnost bez koje se ne može, pa je i uništenje naše Jedne i jedine realnost bez koje se ne može, pa je i naredni genocid, bosnocid, kulturocid realnost bez koje se ne može.

Vuk na ovcu svoje pravo ima a ovce i jesu za šišanje i kurbana. Šta reči na kraju osom ono: “ Svako ima onakvu vlast kakvu zaslužuje”.

Esad Jaganjac, BSc, UK

Related posts

BLACK OPERATION Specijalni rat tronošca Moskva – Beograd – Zagreb protiv BiH

Urednik BiH Info Desk

Senad Hadžifejzović povodom 8. rođendana Face TV-a: Sa ovakvim jezikom pare se ne zarađuju

DAN BOŠNJAKA, POSVETITI SE OČUVANJU IDENTITETA

Urednik BiH Info Desk

1 comment

No nick name 02/06/2023 at 09:06

Esad Jaganjac, BSc, UK

Vrati se u Bosnu pa onda pametuj, jel pošteno?

Reply

Leave a Comment