Pogledi

Institut za istraživanje genocida Kanada: Ove sankcije su opomena Draganu Čoviću

banner

IGK o sankcijama SAD liderima entiteta RS.

Ove sankcije su opomena Draganu Čoviću i njegovom političkom establišmentu da što brže iz antibosanske i antidržavne aktivnosti pređu u državnu, probosansku aktivnost. Istovremeno su sankcije poziv Kanadi i državama Evropske Unije da sankcionišu veoma opasnu antidržavnu, secesionističku politiku Milorada Dodika i njegovih pristalica.

IGK je u više navrata pisao i upozoravao o izuzetno opasnom ponašanju lidera entitet RS koje predstavlja opasnu prijetnju miru i stabilnosti u regionu i posebno ugrožava stabilnost, suverenitet, teritorijalni integritet i međunarodni pravni i politički subjektivitet države Bosne i Hercegovine. Postupci političke pozicije ali i opozicije entieta RS usmjereni su kontinuirano na razbijanje države Bosne i Hercegovine. Takvo antidržavno ponašanje predstavlja dalju prijetnju budućem putu Bosne i Hercegovine i njenoj uspješnoj integraciji u evroatlantske institucije. Proširene sankcije SAD osiguravaju očuvanje i jačanje države Bosne i Hercegovine. S druge strane, sankcije pokazuju i pravi imidž entiteta RS i njegove antibosanske, antidržavne, secesionističke politike.

IGK još jednom poziva sve bitne političke subjekte u svijetu da ne samo sankcijama, već i drugim konkretnim mjerama obezbjede normalno funkcionisanje države Bosne i Hercegovine. Za Bosnu i Hercegovinu tražimo samo ono što je već polučilo rezultate u demokratskom svijetu.

Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK}

Related posts

POGLED IZ AMERIKE: “ZAŠTIĆENA” UN ZONA U SREBRENICI – MIŠOLOVKA ZA BOŠNJAKE PODRINJA

Urednik BiH Info Desk

POGLED IZ AMERIKE: ČOVIĆEVO JATO

BHD Info Desk Administrator

Putinova propaganda u medijima u BiH

Editor

Leave a Comment