BiH

„Bike FEST PANONIKA 2023 „ održan uz veliki broj bajkera sa svih strana svijeta

banner

U organiozaciji Moto kluba Tuzla, Panonike Tuzla, uz podršku Turističke zajednice Grada Tuzle na Panonskim jezerima održan je „Bike Fest PANONIKA 2023“. Na ovogodišnjim susretima uz ljepotu Panonskih jezera stiglo je preko 4.000 motocilista od 400 klubova iz cijele BiH ,regiona i Evrope.
Prvog dana dolaska u velikom broju mnogi su raširili svoje šatore za spavanje i odmor dok su stizali mnogi , pozdravljali se jer se nisu  zaboravili od zadnjeg susreta.Neke je privlačilo i lijepo toplo vrijeme i voda Panonike kojoj nisu mogli da odole pa su i zaplivali u toploj vodi.
Uz cijele puteve u krugu Panonike bezbroj hiljada motora posebne izrade su uz šarenilo šatora koje su sređivali bajkeri  svi zajedno da osposobe za dalji boravak i pozdravljali se sa pristiglim iz cijelog svijeta. Među mnogima je i Željko Andrišević koji je stigao sa Otoka Krka , a kao bajker je dolazi tri godine na Panoniku.Iz  Daruvara stigao je i Saša Bjelaja , a iz Slavonskog Broda Žarko i Tanja , Kruno i Fabijan su stigli iz Osijeka, a među njima je i Miroslav Katić koji je ratni vojni invalid, a najstariji je bajker i došao je iz Sarajeva , a od 1968 godine je bajker ,ističe sa ponosom. Čekali su svi svoje kolege bajkere da stignu jer je već u 19 sati trebao da se održi tradicionalni moto defile „Bike Fest Panonika“ koji na najbolji način promoviše Tuzlu i turizam jer je grad već odavno postao turistički i kao takav prepoznat u svijetu.
Almir Toromanović , predsjednik UG Moto kluba Tuzla  ističe , Tuzla što ima treba da se nastavi kao tradicija jer je jedna najveća manifestacija od značaja jer je nema niti jedan grad na širim prostorima svijeta.
Uz bogat program koji je upriličen na Trgu slobode na kojem je petostruki prvak  hrvatski akrobata Dejan Špoljar upriličio jednosatni „Stunt Show“ , koji je uz svoje izvođenje oduševio publiku koja ga je nagradila sa velikimaplauzom koji je odjekivao cijelim Trgom slobode.
Drugog dana susreta održan je tradicionalni moto defile kroz grad , a uvečer je pripremljn muzički program u kojem su učestovali Lavirint, Amel Ćurić i Infuzija , Killer Face, Van Gog i Generacija bez kompasa, koji su zabavili mnogobrojnu publiku do dugo u noć.
Publika je te iste noći prisustvovala i vjenčanju Bajkera koji su  takođe nagrađeni velikim aplauzom i ispraćeni sa bine u njihovoj vožni mlade i mladoženje bajkera na motoru.  

Duška REBIĆ

Related posts

Visoki predstavnik Christian Schmidt suspendovao Zakon o nepokretnoj imovini RS

Editor

Tuzla: Održan Okrugli sto o značaju Zračnog mosta u toku agresije za enklavu u istočnoj i zapadnoj Bosni

Editor

Demografska struktura u BiH: Za 50 godina bit će nas upola manje

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment