Dopunske škole

POZIV RODITELJIMA DJECE ŠKOLSKOG UZRASTA IZ AALENA I HEUBACHA: UPIŠITE I VI SVOJU DJECU U BOSANSKE ŠKOLE!

banner

U njemačkim gradovima Aalen i Heubach, dopunska nastava na bosanskom jeziku u školskoj 2023/2024. godini počet će u oktobru 2023. godine. Trenutno je u toku upis djece, a iz ovih škola pozivaju sve roditelje djece školskog uzrasta iz Aalena i Heubacha i okoline da upišu svoju djecu u bosanske škole.

Nastava u dopunskim školama BiH u Njemačkoj, na bosanskom jeziku, izvodi se po planu, programu i udžbenicima Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, jednom sedmično – dva sata.

Dođite da se družimo, da zajedno učimo, da naučimo više o svom porijeklu, o svom identitetu i o svojoj domovini Bosni i Hercegovini, poručuju iz Aalena i Heubacha.

Sve informacije oko dopunskih škola BiH u Aalenu i Heubachu, kao i upis djece, mogu se dobiti i obaviti i putem E-maila: fata74@online.de, fata74@web.de, savez.bh.skola@gmx.de, kao i putem telefona, broj: 0151 22371 936 (Fatmira BABIĆ, koordinatorica).

Dobro došli!

BHDINFODESK

Related posts

ŠKOLA BOSANSKOG JEZIKA HAMILTON: BOSNO I HERCEGOVINO – SRETAN TI PRVI MART DAN NEZAVISNOSTI!

Editor

Održan okrugli sto na temu očuvanja jezika, kulture i identiteta u dijaspori

London: Doktorica arhitekture Nerma Prnjavorac-Cridge autorica bojanke Sarajevska Abeceda namjenjene učenicima u dijaspori

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment