BiH dijaspora

Kanada: Amazon Prime Video sa svoje platforme uklonio film o negiranju genocida u Srebrenici

banner

Još jedna pobjeda istine o genocidu u Srebrenici i BiH u Kanadi. Amazon Prime Video Kanada uklonio sa svoje platforme film o negiranju genocida u Srebrenici “Srpska: Borba za slobodu”.

Autor filma je srpski režiser Boris Malagurski, bivši suradnik ruskih medija Russia today i Sputnik. Poznat je po kontroverznim dokumentarnim filmovima “Crna Gora, podeljena zemlja” i “Kosovo, momenat u civilizaciji”, koji su izazvali negativne reakcije i zahtjeve za zabranom prikazivanja u mnogim zemljama.

IGK se pismom obratio Amazon Prime Video Kanada sa zahtijevom da se ukloni navedeni revizionistički film. 

Film je uklonjen sa platforme. 

Još jedna pobjeda u borbi protiv negatora genocida, falsifikatora historijskih, sudskih i naučnih činjenioca o genocidu, i glorifikatora presuđenih ratnih zločinaca. 

Nema tolerancije sudskim, historijskim i naučnim činjenicama o agresiji i genocidu u BiH. O istini i pravdi se mora glasno i jasno govoriti. Šutnja o istini je dio strategije antibosanske koalicije.

U borbi protiv negiranja genocida glas žrtava i svjedoka genocida, ali i istraživača i aktivista  se mora još glasnije čuti. Mora se organizovano i znalački suprotstaviti antibosanskim lobističkim centrima, negatorima genocida, revizionistima sudskih činjenica i glorifikatorima osuđenih ratnih zločinaca

Institut za istraživanje genocida Kanada

Related posts

SAD: BiH pisac Aleksandar Hemon jedan od scenarista novog nastavka “Matrixa”

Gospodine Inzko, negiranje Holokausta i genocida je radikalno nečovječan i apsolutno podao koncept!

Editor

Napustio prosvjetu i otišao raditi u Minhenu kao vozač autobusa

Editor

Leave a Comment