Svijet

Britanski parlament 17. oktobra raspravlja o Bosni i Hercegovini: Evo šta je navedeno u materijalima

banner

Sigurnosna i politička situacija u Bosni i Hercegovini biće tema rasprave Parlamenta Velike Britanije 17. oktobra. Ova odluka donesena je na inicijativu baronese Arminke Helić, žene koja vuče porijeklo iz naše zemlje.

U dokumentaciji za raspravu se navodi da bez ponovnog angažmana transatlantskog saveza u BiH korumpirane elite će nastaviti koristiti državne institucije kako bi dalje jačale nauštrb osnovnih sloboda bosanskih građana.

– Ocjena nacionalnog demokratskog upravljanja u BiH opala je na „konsolidovani autoritarni“ nivo prošle godine, što odražava stalnu disfunkciju u svim bosanskim institucijama, navodi se.

Istaknuto je kako Velika Britanija i Sjedinjene Američke Države pružaju punu podršku visokom predstavniku Christianu Schmidtu.

U materijalima je, također, navedeno da je Schmidt “odstranjen” iz Republike Srpske i da taj bh. entitet ne provodi njegove odluke.

Izvor: Oslobođenje – Britanski parlament 17. oktobra raspravlja o Bosni i Hercegovini: Evo šta je navedeno u materijalima (oslobodjenje.ba)

Related posts

U SAD četvero mrtvih, povrijeđeno najmanje 14 policajaca, Kongres nastavio rad

Editor

Engleska: Banjalučaninu 11 godina zatvora zbog krijumčarenja 96 kilograma kokaina

BHD Info Desk Administrator

Christian Schmidt dobio jakog protukandidata za nasljednika Valentina Inzka

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment