BiH dijaspora

Bosna i Hercegovina bogatija za još jednog doktora nauka!

banner

Čestitamo Muhamedu Mulahmetoviću koji je odbranio doktorsku disertaciju iz oblasti hemije na svjetski poznatom Trinity College Dublin, Irska. Imamo još jednog doktora nauka na svom Facebook profilu nedavno je objavio je Dr. Edhem Čustović.

Naslov doktorske teze: “Sintetički pristupi prema trećpj generaciji metalo-organskih okvira koji sakupljaju svjetlost za foto-elektrokataličke energetske konverzije”.

Muhamed je napustio Sarajevo kao dijete sa roditeljima da živi u Dublinu, Irskoj. Njegova izuzetna akademska otkrića dovrla su ga do studija medicinske hemije na Triniti koledžu.

Tamo je razvio kompetencije u oblastima medicinske hemije Neorganska hemija, sintetička organska hemija i čvrste osnove u termodinamici, kinetici i elektrohemiji. Također je razvio solidne praktične vještine kao što su primjena spektroskopskih tehnika, analitičke hemije, kao i kontrola kvaliteta i tehničke vještine u laboratoriji.

Pokazao je izvanrednu saradnju sa kolegama studentima i akademicima u istraživačkim i razvojnim projektima zbog čega mu je ponuđena puna stipendija za doktorat.

BHDINFODESK

Related posts

Manchester: Podrška očuvanju mira i prosperiteta u Bosni i Hercegovini

BHD Info Desk Administrator

Sjeverna Makedonija: Osnovano Bošnjačko narodno vijeće

Editor

Ljubljana: Kulturno veče povodom 25. godišnjice Društva Ljiljan

Leave a Comment