BiH dijaspora

Slovenija iz BiH ne priznaje “NIŠTA”, niti diplome niti vozačke dozvole

banner

Vlada Republike Slovenije iz BiH ne priznaje ništa, niti vozačke dozvole niti visokoškolske obrazovne ustanove.

Naime, portal GPMaljevac.COM podnijo je prijedlog za priznavanje vozačkih dozvola iz BiH i krajnji rok za odgovor na prijedlog na kojem je bilo skoro 45.000 pregleda (1663 glasa ZA i 60 glasova protiv) ali od odgovora, kako su naveli krajnji datum 22. oktobar, nema ništa.

Pored vozačkih dozvola, institucije u Republici Sloveniji ne priznaju ni Univerzitete iz BiH s obzirom da isti ne priznaju Master diplomu sa Univerziteta u Sarajevu, Ekonomski fakultet Sarajevo.

Pored toga, ne priznaju diplomu sa Internacionalnog Univerziteta u Travniku (diplomirao 30. septembra 2017. godine) niti diplomu iz Javna ustanova Univerzitet u Tuzli, o čemu posjedujemo dokumenate iz obavijesti od 10. oktobra 2023. godine kada je pratitelj portala GPMaljevac.COM podnio zahtjev za nostrifikaciju diplome nakon čega je dobio odbijenicu na dan 14. juli 2016. godine kada je diplomirao.

Dakle, ne priznaju ništa osim fizičke radne snage kao i položenih kurseva u Sloveniji gdje se kurs za zidara položi za nekoliko dana.

Related posts

Putnica iz BiH krenula na put u Njemačku s pozitivnim PCR testom?!?

BHD Info Desk Administrator

Dizajneri iz BiH koji su postali zvijezde autoindustrije

BHD Info Desk Administrator

Saidin Salkić, najpopularniji australijski umjetnik rođen u Srebrenici: Iz mene vrište ‘ožiljci’

Leave a Comment