BiH dijaspora

Na vidiku dugogodišnja je želja dubrovačkih muslimana: Dubrovnik dobija džamiju sa munarom

Islamski centar dugogodišnja je želja dubrovačkih muslimana kojih u Dubrovniku prema popisu stanovništva iz 2011. godine ima 1499. Ovako, oni će napokon dobiti prostor za održavanje brojnih društvenih sadržaja, kao uostalom i prostorije za molitvu.Islamski centar s džamijom i minaretom u Dubrovniku trebao bi postati realnost za dvije godine.

Naime, tada bi se, piše Dubrovački dnevnik, trebali riješiti svi papiri i moglo bi se početi s gradnjom, za koju se ne očekuje da će dugo trajati.

Radi se o prostoru koji će se nalaziti u prostorijama GP Dubrovnika u Gružu, a projekt podrazumijeva i gradnju džamije s minaretom, koji će biti u mediteranskom, odnosno marokanskom stilu.

“Projekt ide svojim tokom, neće dugo proći niti dok dobijemo građevinsku dozvolu. Dakle, sad je u toku priprema papirologije, a sve skupa će za gradnju biti spremno kroz dvije godine. Moramo naglasiti i da u Islamskom zajednici imamo odličnu saradnju s gradskim vlastima koji nam izlaze u susret”, rekao je predsjednik Islamske zajednice Fehim Vukotić.

BHDINFODESK

Related posts

Ahmed Husagić dao otkaz u austrijskom SPO-u, od sada će politički djelovati u BiH

BHD Info Desk Administrator

Göteborg: Dr. Majda Mehmedović, ponos BiH

Urednik BiH Info Desk

Kako pravilno upakovati i poslati glasački materijal u BiH

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment