Izbor urednika Sport

Veliko slavlje u Švedskoj: Bosanski klub iz Malmea plasirao se u treću ligu

banner

Klub “Bosna i Hercegovina” SK koji u Švedskoj vode Bosanci, napravio je veliki rezultat – plasirali su se u treću ligu Švedske.

Ishod je to odlične sezone koja je završila izazovnim kvalifikacijama u kojima su naši momci odigrali sjajno i osigurali plasman u rang više.

Ovaj uspjeh je još veći, jer su prije samo dvije sezone igrali u petoj ligi.

“Kako je klub koji je prije dvije sezone igrao petu ligu, došao do ovog velikog rezultata?” piše portal mojprijedor.com.

Prije svega stvorena je atmosfera u kojoj se poštuju profesionalne i ljudske kvalitete. Ako ste kvalalitetan fudbaler sa neophodnim ljudskim osobinama, vrata tima su vam širom otvorena.

Ako pogledate ličnu kartu Bosna i Hercegovina SK, kluba osnovanog 2010. godine koji je 26 godina nosio ime FK Sarajevo, biće vam jasno da je to porodica u kojoj se poštuju drugi i drugačiji. Od stručnog štaba, preko ekonoma, uprave do igračkog kadra, plavo bijeli su pokazali da je različitost prednost.

Uprava kluba je u punom kapacitetu bila uz ekipu koja je plijenila pažnju igrom ali i ponašanjem na terenu i van njega. Sve je to doprinIjelo da se u ovu sjajnu priču uključe i brojni sponzori bez kojih ne bi bilo velikog uspjeha.

Utakmice koje je Bosna i Hercegovina SK ove sezone igrala kao domaćin posebna su priče i o njima se priča u Malmeu i šire. Podatak da je kvalifikacione utakmice pratilo oko 400 navijača, a na posljednjoj kvalifikacionoj utakmici i mnogo više, pokazuje koliko je klub podigao rejting ove sezone.

Na velikom rezultatu čestitao je i bivši kapiten Nogometne reprezentacije BiH, veliki patriota i ljudina od glave do pete, Vlatko Glavaš. “Nema tih riječi kojima mogu opisati koliko mi je drago što ste tako uspješni i veliki ambasadori BiH u Švedskoj.

Moj veliki prijatelj, novinar Senudin Safić i ja, imali smo priliku da budemo vaši gosti i uvjerimo se u vaše ljudske i sportske kvalitete. Vaš uspjeh je i naš uspjeh. Iskrene čestitke i neka živi naša domovina Bosna i Hercegovina”, ističe se u čestitci Vlatka Glavaša, prenosi mojprijedor.com.

Dakle, od pete do treće lige Švedske, put je bio trnovit, ali kada se sve kockice slože, na prava mjesta postave ljudi koji znaju i žele, napravi atmosfera u kojoj se poštuju ljudske i sportske kvalitete bez obzira iz kojeg dijela svijeta dolazili, uspjeh je zagarantovan.

Kada je riječ o navijačima oni su bili posebna priča i kako je sezona odmicala bili su sve bliži klubu koji je uzvratio organizacijom i rezultatima. Navijačka pjesma, „Nama niko ništa ne može“ odjekuje i govori o velikom uspjehu trećeligaša, Bosna i Hercegovina SK. Neka te pjesme bude što više i narednih sezona, piše mojprijedor.com.

Related posts

Enver Šljivar u školi boksa u Luzernu stvara nove šampione

Urednik BiH Info Desk

BiH reprenzentativac: Bio na granici smrti, a danas igra za Hajduk

Editor

Sarajlija igrao za Njemačku i bio u finalu Lige prvaka: “Ćiro me zvao, dres BiH nije bio suđen”

Editor

Leave a Comment