BiH dijaspora

Gradonačelnik Ottawe Mark Sutcliffe, čestitao Dan državnosti Bosne i Hercegovine

banner

Glas Bosne i Hercegovine se čuje u glavnom gradu Kanade, Ottawi.

IGK je upravo dobio čestitku iz ofisa gradonačelnika glavnog grada Kanade, Ottawa povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Glas Bosne i Hercegovine se čuje u glavnom gradu Kanade, Ottawi. Ottawa je uvijek bila na strani države Bosne i Hercegovine. 

U čestitki gradonačelnik je napisao:”U ime članova Gradskog vijeća Ottawe sa velikim zadovoljstvom upučujem čestitke građanima bosanskohercegovačkog porijekla koji žive u Ottawi povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Dan državnosti 25. novembar obilježava historijsko proglašenje prava na samoopredjeljenje i jednaka prava za narode Bosne i Hercegovine. Kao predsjednik Vijeća, želim da se zahvalim članovima Bosanskohercegovačke zajednice Ottawa za svoj vrijedni doprinos bogatom kulturnom mozaiku i ekonomskom rastu našeg grada. Dozvolite mi da svim Bosancima i Hercegovcima, posebno onim u Ottawi uputim najbolje želje povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine”.

Direktor IGK Emir Ramić se zahvalio gradonačelniku Ottawe. Istovremeno je još jednom podsjetio političke lidere u Bosni i Hercegovini da više povedu računa o političkim, ekonomskim, kulturnim i akademskim odnosima sa Kanadom koja u postojećim geostratešim preslagivanjima u međunarodnoj zajednici ima sve veći ugled. To može samo koristiti državi Bosni i Hercegovini.

Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK}

Related posts

DOKTOR ONLINE PLATFORMA: Pacijenti putem video linka mogu dobiti dijagnozu

Ernad Čomaga: Ministarstvo i Zakon o dijaspori bi institucionalno riješili pitanje dijaspore u Bosni i Hercegovini

Editor

Emotivan govor Adisa Ahmetovića u Bundestagu: Imam jednu želju…

Editor

Leave a Comment