Sport

Futsal klub Mostar SG za trenera doveo poznatog brazilskog stručnjaka Alexandrea De Souzau

banner

Odlični brazilski trener Alexandre De Souza, u italijanskom futsalu poznat pod nadimkom Cafù, novi je trener futsal kluba Mostar Stari Grad Staklorad.

Mostarski klub odlučio se na dovođenje novog trenera nakon dvije godine i brazilski stručnjak na klupi je zamijenio Mirsada Fazlinovića. 

Kako kažu iz Mostar Starog Grada Staklorada, dolazak brazilskog stručnjaka je početak novog projekta najuspješnijeg futsal kluba u našoj zemlji i sigurno da će to pozitivno utjecati na razvoj ovog sporta u BiH. 

– Novi trener sutra stiže u Mostar i već u utorak imat će debi protiv Slobode – kažu iz Mostar SG-a.

Alexandre De Souza je trener bogatog iskustva, koji je karijeru gradio uglavnom po Italiji, kao samostalni trener i kao dio stručnih štabova. Najveći uspjeh mu je osvajanje italijanske Serie A sa Astijem u sezoni 2015/16. Radio je i van granica Italije, vodio je libanski Bank of Beirut, a posljednji angažman imao je u italijanskom Sala Consilini koji je vodio u sezoni 2020/21 i od tada je napravio pauzu kao trener.

– Veoma sam zadovoljan novim angažmanom. Uvjeren sam da mogu napraviti dobar posao zajedno sa svojim osobljem i uz aktivnu saradnju igrača sigurno možemo postići ciljeve koje je klub postavio. Znam da je Mostar SG važan tim za bh. futsal. Zbog toga ću se truditi da dam sve od sebe za dobro ovog kluba. Zahvaljujem svim ljudima koji su radili da dođem u ovoj klub – kaže Alexandre De Souza.

P.R.

Related posts

Selektor “U-18“ Slaven Musa za dvomeč protiv Crne Gore pozvao i talente iz Amerike i Australije

Urednik BiH Info Desk

Chicago: Preminuo istaknuti sportista Slobodan Bobo Gračanin

Editor

Pomoć RK Krivaja iz Zavidovića stigla iz Njemačke

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment