Zdravlje

SARAJEVO: PRVA PRIVATNA BOLNICA INTEGRISANA U MREŽU DRŽAVNOG ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA

banner

Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo je aktivirao opciju upućivanja terminalno bolesnih pacijenata u hospitalnu ustanovu Moja Klinika Hospis, jedinu ustanovu tog tipa u Kantonu Sarajevo.

Da bi proces upućivanja bio što lakši i brži, u MedIT platformi koju koriste svi ljekari je kreirana interaktivna uputnica koja ljekara vodi kroz kriterije nužne za upućivanje pacijenta na hospitalizaciju. Pri ulasku u segment hospis potrebno je odabrati kategoriju oboljenja koje je uzrok hospitalizacije pacijenta, te u sistemu označiti već popunjeni upitnik sa kriterijima za hospitalizaciju. Po završenom postupku klikom na označeno polje uputnica postaje aktivna i pacijent može biti upućen na prijem u Hospis koji se nalazi na adresi Blažuj 44.

PACIJENTI NEMAJU NIKAKVIH TROŠKOVA TOKOM BORAVKA U USTANOVI MOJA KLINIKA HOSPIS TE SVE TROŠKOVE OSIGURANIKA KANTONA SARAJEVO SNOSI ZAVOD ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA KANTONA SARAJEVO.

MOJA KLINIKA HOSPIS bolnica koristi sve opcije emedIT@BIS platforme u punom kapacitetu, kao bilo koja druga bolnica i UKCS u Kantonu Sarajevo. Svi zdravstveni podaci se nalaze u centralnom elektronskom kartonu pacijenta.

Branka Kalinić

Related posts

Gužve na granici sa Srbijom: BiH građani prinuđeni da “PO BOCU” idu u Beograd

Editor

Šta je zdravije jutarnje ili večernje tuširanje?

Editor

Univerzitet Johns Hopkins: BiH treća u svijetu po broju umrlih od COVID-19

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment