Sport

NAKON NASTUPA RUKOMETNE REPREZENTACIJE BIH NA EU: TREBA UČESTVOVATI

banner

Rukometne reprezentacija BiH završila je svoje učešće na Prvenstvu Evrope u rukometu 2024. Teškom mukom prošli su kvalifikacije i nastupili na Prvenstvu nakon mnogih upitnika: sredstva, otkazi igrača i drugog što “krasi” sport danas u BiH. Bili bi jedino ispravno da stručnjaci, neovisni, dobronamjerni, a ne političari i ljudi postavljeni od političara, ocjene što je bilo dobro a šta se može i treba ispraviti.

Po meni, bolje je da smo učestvovali a ne sjedili (reprezentativci) i na tv pratili takmičenje. I porazi su iskustvo. Za neke bolje igre. Ime Države je na službenim protokolima, zastava je u svim dvorana u kojima se igra Prvenstvo, svirala se BiH himna na susretima. Naša dijaspora, voljna i nevoljna, imala je priliku da podrži sportaše iz svoje Domovine ili Domovine porijekla. Znači – nije sve tako crno.

Posebno su mi dragi momci iz Prijedora, koji su sa svim svojim znanjem i umijećem branili boje države u kojoj su rođeni. Oni su REPREZENTATIVCI ma što govoril “mudraci” iz njihovih ulica. Njihova imena i golovi već su sad h(istorija) rukometnog sporta BiH i evropskih prvenstava. Nas, gledalaca i komentatora, neće biti u budućim sportskim enciklopedijama, a njihova hoće.

Muhamed Mujakić

Related posts

Najsnažniji Bosanac i Hercegovac ove godine na takmičenjima širom svijeta

Editor

TRAVNIK: EKIPA IZ NJEMAČKE IDE NA S19. SP DIJASPORE BiH U FUTSALU

Bh. juniori dočekuju Albaniju: Učesnici Balkan Soccer Campova Vedad Kovač i Amer Habibović nalaze se spisku selekora Slavena Muse

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment